20e Countryfestival in Neusüdende, Duitsland (juni ’84)

Op de eens of andere manier had ik niet zo gek veel met het festival in Neusüdende, maar meestal ging ik met Rienk Janssen mee omdat hij daar probeerde zijn LP’s aan de man te brengen. Ik kon dan mee naar het festival, en hij had iemand achter de hand voor sjouwen en slepen. De artiesten die er optraden, traden meestal ook wel in Harpel, of in de buurt op. Op de één of andere manier vond ik Neusüdende altijd wat rommelig en druk. Er werd altijd veel (ontzettend veel) bier gedronken. Je sliep er in je tentje op een veldje in de buurt van het café waar het festival georganiseerd werd. Na één of twee dagen festival ging ik dan min of meer geradbraakt weer naar huis.

Toen ik net begon met het fotograferen van optredens maakte ik foto’s van alles wat los en vast zat, maar op een bepaald moment merkte ik dat de mensen om mij heen meer belangstelling hadden voor bepaalde foto’s en minder voor andere foto’s. Vaak kreeg ik allerlei nabestellingen, en via die manier probeerde ik dan weer wat uit de kosten te komen. Je had er een heleboel werk van, maar er kwam dan tenminste weer een klein beetje geld terug.

Ik kwam een aantal foto’s tegen van The Blue Flame Stringband (die hadden toen net een héél aardige LP op Flying Fish uitgebracht). Voor mij was dat beslist het hoogtepunt van dit festival…

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie