Een paar posts terug schreef ik over een tournee met Dick Staber & Yonder City naar Denemarken en Zweden. Toen het laatste optreden (in Stockholm dacht ik) voorbij was wisten we dat ongeveer 48 uur de tijd hadden om de circa 1300 kilometer terug naar Harpel te rijden. Twee veerboten maakten toentertijd nog deel van de route uit, en één van de consequenties van veerboten is dat ze min of meer vaste vertrek- en aankomsttijden hebben. We hadden dus te maken met duidelijke deadlines. Als we een veerboot zouden missen, zouden er mensen tevergeefs naar Harpel komen rijden voor een optreden dat niet gegeven zou worden… Dag en nacht hebben we doorgereden, getankt, en weer verder gereden. Van de rit terug weet ik niet zo veel meer, behalve dat ik het een enorme opgave vond. Ik weet nog wel dat we halverwege de nacht, ergens in het zuiden van Zweden, opeens een eland de weg over zagen steken… We waren op tijd weer terug in Harpel (maar niet zo ruimschoots als we graag hadden gewild).

Het aardige was dat ik op de dag van het optreden jarig was. Bij een verjaardag horen cadeaus. Wat ik toen voor mijn 26e verjaardag kreeg weet ik niet meer. Ik weet nog wel dat Dick Staber & Yonder City met een LP van Almeda Riddle aan kwamen zetten (gesigneerd door de band). Deze LP zit nog steeds in mijn verzameling natuurlijk. Ik was blij, want we hadden het tijdens de reis natuurlijk uitgebreid over muziek en verzamelen gehad. Ik had aangegeven dat ik muziek zoals die van Almeda Riddle mooie en interessant vond (en vind). Deze LP had ik nog niet…

Het optreden van deze 13e juni 1984 voldeed verder volledig aan de verwachtingen. Ondanks het feit dat we allemaal behoorlijk moe en afgereisd waren werd er toch een degelijk optreden neergezet zonder dat dingen werden afgeraffeld en dergelijke. Wel waren we allemaal héél erg blij dat het optreden voorbij was en dat het publiek weer naar huis ging. Toen pas hadden we de tijd om van de welverdiende rust te genieten…

Alle leden van de band hadden mij via de hoes van de LP gefeliciteerd…
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.