Programma (op alfabetische volgorde): A.G. & Kate (NL), Brian Golby (UK), Egbert Meyers (NL), Norris (NL/USA), The Alabama Country Boys (NL), White Mountain Bluegrass (USA), Whitey & Hogan (USA).

Zowel Whitey & Hogan als White Mountain Bluegrass waren in het land. De eersten had ik al meerdere keren gehoord tijdens deze eerste en enige tournee in Nederland. White Mountain Bluegrass had ik tijdens het Strictly Country Festival in Diever al een keer gehoord. Daar was ik behoorlijk onder de indruk geraakt van deze bluegrass-band waar ik daarvoor nog niet eerder van gehoord had. Al met al gingen we vol goede moed naar Brabant om daar A.G. & Kate’s festival mee te beleven.

Whitey & Hogan staan op het punt met hun optreden te beginnen. Kees Jansen probeert ondertussen de microfoons goed neer te zetten.

Het programma was net iets anders dan het programma in Diever. Dat was helemaal niet erg, het was juist leuk! Ik vond het geweldig om Brian Golby weer eens terug te zien, deze keer zonder zijn oude makker Nick Strutt. Het eerste Grand Ole Opry Festival organiseerden A.G. & Kate in Oosteind, deze keer streken ze neer in Dongen. Er was voorzien dat het weer roet in het eten zou gooien – in dat geval konden we naar binnen. Uiteindelijk gooide het weer inderdaad roet in het eten, maar het bleek te veel werk om naar binnen te gaan. Het werd dus schuilen voor de regen…

Schuilen voor de regen. De voeten en onderbenen bovenaan de foto zijn die van Kees Kansen (hij springt van het podium af).

Het publiek was enorm onder de indruk van White Mountain Bluegrass! De puurheid en oprechtheid waarmee de familie McGee op het podium stond raakte de mensen. Mij ook. Je hebt af en toe van die bands die niet zoveel fout kunnen doen, dit was er zo eentje. Whitey & Hogan waren in hun element, net als iedereen trouwens. A.G. & Kate hadden allerlei mensen ingeschakeld voor verschillende dingen. Kees Jansen deed A.G. & Kate’s platenstand, maar was ook regelmatig bezig met het ombouwen van de microfoons en dergelijke. Gerrie de Gans sjouwde met enorme bossen gladiolen heen en weer, en zo had iedereen een taak. Een festival moest een feestje zijn voor alle aanwezigen, maar ook voor degenen die meehielpen het festival draaiende te houden. Dat was ook steeds datgene wat A.G. & Kate beoogden. Dat was deze keer wel aardig gelukt volgens mij…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.