Programma: A.G. & Kate (NL); Blue Flame Stringband (USA); Dick Staber & Yonder City (USA); Egbert Meyers (NL); Jerrycan (NL); Trefoil (NL)

Iets ten zuiden van de lijn Assen–Stadskanaal ligt het plaatsje Grolloo. Iets ten noorden van Grolloo ligt Landgoed De Berenkuil. Grolloo geniet lokale en nationale bekendheid vanwege Harry ‘Cuby’ Muskee. Cuby & The Blizzards. Met deze band was Muskee tussen 1962 en 2011 actief. In de maand mei van 1983 was er voor het eerst een countryfestival in De Berenkuil in Grolloo, in juli 1984 waren we er voor de 2e (en laatste) keer. De setting was ideaal. Op een bepaalde manier leek het wel een beetje op het openluchttheater in Diever, zij het dat er veel minder faciliteiten waren. Ondanks dat was het een soort amfitheater-achtige setting, waar een groot aantal mensen tegelijk rond een podium konden zitten.

Het was de periode dat Whitey & Hogan in het land waren. Ze stonden niet op het programma van dit festival. Misschien hadden ze een rustdag? Verder was er veel om naar te luisteren en van te genieten. Ik was al een periode met Dick Staber & Yonder City op reis geweest (naar Denemarken en Zweden), en ook de overige bands van het programma had ik al eerder gehoord. Dat neemt niet weg dat ik niet genoten heb. In tegendeel! Het was een prachtig festival op een mooie plek. En… Gelukkig had ik de foto’s nog…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.