Programma (op alfabetische volgorde): A.G. & Kate (NL); White Mountain Bluegrass (USA); Whitey & Hogan (USA).

Op de een of andere manier hadden A.G. & Kate iemand in de omgeving van Steenwijk leren kennen die af en toe dingen voor hen organiseerde. Waarschijnlijk was het langs die weg geweest dat artiesten van zowel Rienk Janssen als A.G. & Kate op de jaarmarkt in het centrum van Steenwijk terecht waren gekomen. In 1984 was er nog steeds een Amerikaanse basis in Darp (in de onmiddellijk omgeving van Steenwijk), de plek waar ik een gedeelte van mijn militaire dienstplicht heb doorgebracht. De Amerikaanse basis in Darp hield pas in 1992, na het einde van de koude oorlog op te bestaan. Of dit gegeven een argument is geweest bij het boeken van Amerikaanse artiesten op deze jaarmarkt is natuurlijk de vraag. Voor mij was het een argument om wel naar deze jaarmarkt te gaan.

Het programma was kleiner dan op de verschillende countryfestivals waar we eerder in de zomer van ’84 geweest waren. Maar voor een avond met A.G. & Kate, White Mountain Bluegrass, en Whitey & Hogan kwam ik graag in de benen. Het was een mooie zomerse avond, veel winkelend publiek, maar ook veel mensen die specifiek voor dit evenement naar het centrum van Steenwijk waren gekomen. Ik vond het allemaal prachtig en heb de hele avond genoten. Behalve van de groep line-dancers die er hun kunsten lieten zien. Het was de periode dat het line-dancing populair begon te worden. Daarna nam de populariteit weer af (maar dat wisten we toen nog niet). Ik werd al vaker dan mij lief was geconfronteerd met de vraag dat ik line-dancing ook wel leuk zou vinden als ik ‘die muziek’ zo leuk vond. Dat was niet het geval (en is dat nog steeds niet). Het heeft mijn avond echter niet verpest en ik zou zo weer een avond naar Steenwijk gaan als ik wist dat A.G. & Kate, White Mountain Bluegrass, en Whitey & Hogan daar weer een optreden zouden geven…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.