In de tachtiger jaren van de vorige eeuw haalden A.G. & Kate verschillende Amerikaanse country artiesten naar Nederland. Doorgaans waren het mensen die al een hele carrière achter de rug hadden en hun sporen ruimschoots hadden verdiend. Juist om die reden waren het artiesten waar het een plezier was om bij een optreden aanwezig te zijn. Deze mensen hadden immers al van alles meegemaakt en hadden allerlei mooie verhalen te vertellen. Ik heb in die periode enorm genoten van optredens van Patsy Montana, Onie Wheeler, The Bailes Brothers, Wade & Julia Mainer, Whitey & Hogan, James Carson, en Hoss Williams. Op die manier waren A.G. & Kate er mede verantwoordelijk voor dat we live naar de geschiedenis van countrymuziek konden luisteren. Af en toe zat er iemand bij die iets minder indruk maakte dan we hadden gehoopt, maar doorgaans werden we niet teleurgesteld.

In augustus 1985 waren Mac Odell en zijn vrouw Addie in Nederland voor een korte tournee. Net als al de voorgaande namen waren ook zij al een beetje op leeftijd. Niettemin had Mac als schrijver van songs van christelijk getinte countrysongs een behoorlijk aardige staat van dienst. Zo werden songs van Mac Odell opgenomen door Hank Williams (‘The battle of Armageddon’ en ‘From the manger to the cross’) en door Wilma Lee Cooper (‘Thirty pieces of silver’). Ik heb Mac Odell samen met A.G. & Kate op zien/horen treden in ’t Schepershoes op de Brink in het Drentse Balloo. Mac deed verreweg het grootste gedeelte van zijn deel van het programma. Zijn vrouw Addie kwam er voor een paar nummers bij zodat ze een paar songs samen konden zingen. A.G. & Kate deden hun gedeelte van het programma op hun eigen bekende wijze en zorgden natuurlijk voor een mooie introductie van Mac & Addie Odell. Toen we na het concert nog even tijd hadden voor een praatje viel me op hoe vriendelijk en bescheiden Mac & Addie Odell waren…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.