Doorgaans was in januari de periode van kerst- en nieuwjaarsconcerten voorbij afgelopen en begon het ‘gewone’ leven weer. A.G. & Kate hadden natuurlijk voortdurend optredens (lees boekingen) nodig om überhaupt een inkomen te kunnen genereren. Dat is natuurlijk ook de essentie van een dergelijk bestaan. Toen ze eenmaal in de gaten hadden dat ik het leuk vond om af en toe iets te organiseren betekende dat ook dat ik op geregelde basis verwacht werd  een en ander te organiseren. Niet op alle plekken werkte het even goed om iets te organiseren. Ik weet dat de optredens in de Mariakerk van Krewerd doorgaans aardig bezocht werden, de Johanneskerk in Losdorp was ook z’n plek. Tijdens deze week waren we trouwens op geen van deze plekken… Ik heb ’t Kruispunt in Stadskanaal gevonden op de foto’s want dat was de kerk waar we destijds kerkten, en ook ontdekte ik de kerk van Wirdum.

Kort nadat ik in Hoogezand kwam wonen (4-hoog in een flatje aan de Pieter Langendijkstraat) kreeg ik van een kennis twee rode katertjes voor mijn verjaardag. De ene noemde ik Max (naar Max van den Bergh) en de andere noemde ik Joop (naar Joop den Uyl). Dit was Joop…

Ik hen m’n archief ingedeeld in jaren (deze post is de eerste met foto’s van 1987) en vervolgens per optreden. Ik heb lang naar de foto’s in dit mapje gekeken. Maar opeens kreeg ik in de gaten dat het de kerk van van Wirdum was. Ik had het met de nodige moeite voor elkaar gekregen dat we een optreden in de NH-kerk aldaar konden organiseren. Een klein stukje in de plaatselijke krant, diverse affiches voor de ramen van de plaatselijke middenstand, een briefkaartje naar de ‘harde kern’ van belangstellenden en we konden op weg naar Wirdum. Groot was onze verbazing toen bleek dat de kerk veranderd was in een stal, compleet met het nodige kleinvee. Van een enorme hoeveelheid stropakken was een soort van decor gebouwd en met plaatsvervangende schaamte heb ik A.G. & Kate meegeholpen met het naar binnen sjouwen van hun spullen. Ook zij waren ‘not amused’ zullen we maar zeggen…

Na afloop van het optreden kregen A.G. & Kate een bosje bloemen (voor de moeite) overhandigd door de dominee van de gemeente. Op een bepaalde manier hadden ze daar toch een stukje informatie gemist…

Ook de andere optredens die ik georganiseerd had in deze week hoorden niet de hoogtepunten van mijn carrière als organisator. Overals was wel wat een de hand. Er was zelfs een kerkgebouw waar ik met veel kunst- en vliegwerk lampjes moest vervangen om ’s avonds bij het optreden toch enige vorm van verlichting te hebben. De meningen verschillen nogal over de manier waarop ik dat destijds heb uitgevoerd. Het werkte wel, maar of het verantwoord was laat ik maar achterwege…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.