Smeerling is prachtig…

Toen ik het voorgaande stukje op deze site gepost had vond ik het wel een passend idee om een sprong(etje) voorwaarts in de tijd te maken. In 2016 vierde Bill Clifton z’n 85e verjaardag in Smeerling. Bill is al jaren getrouwd met een Tineke. Omdat Tineke Nederlandse roots heeft verblijven beiden daardoor natuurlijk regelmatig in ons land. Ik weet dat ze altijd een huisje in de Achterhoek hadden. Ter gelegenheid van Bill’s 85e verjaardag waren Bill en Tineke ook in Nederland en het leek een passend idee om een aantal mensen met een wat ‘sterkere connectie dan gemiddeld’ uit te nodigen voor een hapje en een drankje. Rienk Janssen coördineerde een en ander en had een mooie plek gevonden bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Smeerling bestaat uit 8 boerderijtjes, is een beschermd dorpsgezicht, en ligt ongeveer halverwege Harpel en Onstwedde (dit voor de kenners onder ons). Ook zonder de aanwezigheid van Bill Clifton is Smeerling een prachtige plek om te wandelen en/of te fietsen. Ik kreeg een berichtje van Rienk dat ook op mijn aanwezigheid gerekend werd en na een belletje met Kees Jansen en vervolgens weer met Rienk werd duidelijk dat Kees Jansen en ik samen naar Smeerling af zouden reizen.

Zowel Kees Jansen al is hadden Bill Clifton al een aantal jaren niet zien optreden of gesproken, we verheugden ons enorm op deze bijzondere bijeenkomst in Smeerling. Rienk Janssen had aangegeven dat we bij Gasterij Natuurlijk Smeerling buiten zouden zitten als het mooi weer zou zijn en bij iets minder mooi weer naar binnen zouden gaan. Gezamenlijk besloten Kees en ik dat het sowieso een mooie dag zou moeten gaan worden en daar hoorde natuurlijk ook een klein beetje sightseeing in en om Smeerling bij. Op tijd vertrokken we dus uit Groningen en deden een rondje in Smeerling en omgeving. Het was inmiddels april, de buitentemperatuur was aangenaam voor de tijd van het jaar en ook de natuur begon ook een beetje wakker te worden. Foto’s werden gemaakt, maar we hadden allebei moeite om ons hoofd bij de toeristische activiteiten te houden – op de een of andere manier was dat dus niet zo’n goed idee van ons…

Eenmaal ter plekke waren we verbijsterd door de groep die al aanwezig was en die langzamerhand aan kwam lopen. Het was een ware who’s who van de Nederlandse en Europese bluegrass. Een soort grote reünie was het. Rienk had geregeld dat er een mooi uitgewerkt portret van Bill overhandigd zou worden. De foto’s spreken wat dat betreft boekdelen, ik ben benieuwd wie u allemaal herkent… Laat het maar weten via het reactieveld helemaal onderaan uw scherm (verder naar beneden scrollen dan dit stukje). Heerlijk om met iedereen te spreken! Oude vriendschappen werden aangehaald, songs gezongen en veel oude herinneringen werden gedeeld. Wij hebben met verbazing rondgekeken, geluisterd naar allerlei muziek (veel mensen hadden instrumenten mee) en we hebben GENOTEN van deze dag (en niet voor niets staat dat woord in hoofdletters)…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.