Voorafgaand aan de Coronapandemie gingen P en ik meerdere jaren achtereen kort voor de kerstdagen naar het optreden van The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands in de Martinikerk in Groningen, de stad waar wij wonen. We hadden kaartjes voor het optreden van 2020, maar dat optreden werd afgelast vanwege de pandemie. We kregen nieuwe kaartjes voor het optreden van 2021, maar dat optreden werd afgelast vanwege de pandemie. We kregen opnieuw nieuwe kaartjes, nu voor het optreden van 2022. Gelukkig ging dit optreden gewoon door zoals gepland.

Het is een vaste gewoonte van ons om onze fietsen te parkeren in de stalling bij het Prinsenhof aan het Martinikerkhof (aan de achterkant van de Martinikerk). We wandelen dan rustig aan naar de ingang van de kerk aan de Sint Jansstraat. Ik vond de mooie kerstbal boven de ingang van het Prinsenhof erg mooi…

Pieter Jan Leusink is zowel de oprichter als de dirigent van The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands. De Russische sopraan Olga Zinovieva woont ondertussen 17 jaar in Nederland en is één van de solisten. Wij zijn allebei erg onder de indruk van haar kunnen en haar manier van optreden.

Ik heb lang op YouTube gezocht naar een opname vanuit de Martinikerk, maar kon helaas niet iets geschikts vinden. De bovenstaande clip is van Omroep Gelderland. Het betreft een uitvoering van Ave Maria (dat ook deel uitmaakte van het programma waar wij naar hebben geluisterd). De sfeer van een dergelijk optreden is fijn. Vaak komen we bekenden tegen en bovendien is de Martinikerk een geweldige locatie voor een concert.

Na het optreden liepen we weer naar onze fietsen om terug naar huis te gaan. Toen viel me op hoe prachtig sommige plekken in de binnenstad verlicht waren. ‘k Heb maar een paar paar foto’s gemaakt om deze indrukken vast te leggen…

De wandelpassage van het Provinciehuis.

De Gardepoort aan de Martinikerkhof.
De kerstboom op de Grote Markt. Deze keer was de kerstboom afkomstig uit Haren. Een week na deze foto hadden vandalen de verlichting van de boom kapot gemaakt…
Vanaf de Visserbrug richting binnenstad.
Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.