Het is alweer een aantal maanden geleden dat Pieter Groenveld me vroeg om de originele scans van het optreden van Bill Clifton, Red Rector en Art Stamper in ‘The Home of Strictly Country’ in Harpel. De achtergrond van de vraag was dezelfde als ik al eerder had meegemaakt. Pieter was erover aan het nadenken om een nieuwe CD op Strictly Country Records uit te brengen (SCR-90 inmiddels). Ik heb alle foto’s die ik van het optreden had maar beschikbaar gesteld en had geen idee welke foto(s) er gebruikt zouden gaan worden..

Er zouden opnamen gebruikt worden van twee andere optredens, maar foto’s uit Harpel zouden natuurlijk ook onder het kopje ‘Live in Holland’ vallen. Het is me eerder overkomen dat er een foto van mij gebruikt wordt als hoesje voor een LP of CD. Nog steeds vind ik het een enorme eer dat ik er überhaupt voor gevraagd wordt – het zijn ondertussen immers foto’s van bijna 40 jaar geleden…

En dan heb je het resultaat in handen… Dat is toch wel een bijzonder gevoel… Daar staan ze dan met z’n drieën, voor de waarschijnlijk meest gefotografeerde kast van heel Nederland (denk ik). Ik herinner me dat het een schitterend (en vooral erg vriendelijk) optreden was. Drie uitstekende musici, drie erg vriendelijke mensen. Helaas zijn Red Rector en Art Stamper al jaren geleden overleden. Misschien vind ik deze CD daarom ook wel zo bijzonder – het houdt de herinnering aan deze drie mannen op een mooie manier in stand.
‘He sings because he loves these songs and wants to share them’. Dat ene zinnetje raakte me. Ik heb Bill Clifton meerdere keren ontmoet en ook regelmatig met hem gesproken en dat ene zinnetje beschrijft Bill precies zoals ik hem voor ogen heb. Red Rector en Art Stamper vallen trouwens in dezelfde categorie van musici…

En nu ik een beetje bekomen ben van alle eerste indrukken ga ik mijn CD-speler maar weer eens uitproberen. In gedachten terug naar mooie optredens in 1987…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.