Op de tweede Pinksterdag in 1981 konden we met z’n allen naar een tweedaags festival in Neusüdende (iets boven Oldenburg in Duitsland). Vanuit Nederland zouden The Country Ramblers, A.G. & Kate, en Norris Bennett er spelen. Ruud Meijeren was met met A.G. & Kate mee naar het Noorden gekomen. Bé Volders en ik gingen met Rienk mee. Het was circa 120 kilometer rijden vanaf Harpel, en dat was weer een uurtje fietsen vanaf Stadskanaal waar ik toen (nog) bij mijn ouders woonde. Dit eerste festival was voor mij een hele belevenis. Het was dat weekeinde wat miezerig weer, er waren allemaal tentjes op een soort van vochtig weiland en heel veel muziek op allerlei verschillende plekken; qua muziek was er dat weekeinde geen ontkomen aan. En ja… Er was natuurlijk ook Bratwurst en Bier; en beiden waren in grote hoeveelheden voorhanden… Ik weet nog dat ik een behoorlijke hoeveelheid lege bierpullen verzameld heb en dat die héél stiekem via de kofferbak van een van de auto’s ook hun weg naar Harpel en Stadskanaal gevonden hebben. Na een aantal jaren was daar niet één meer van over… Niet alles wat ik toen in Neusüdende hoorde vond ik even geweldig, zo waren er bijvoorbeeld de Emsland Hillbillies (die vond ik vooral erg hard), maar toch had het wel wat om zo met een grote groep naar een buitenlands festival te gaan…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.