Hot Rize in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (1980)

Op een bepaald moment kregen we bericht dat de Amerikaanse bluegrassband Hot Rize op zou treden in Harpel… Dat was natuurlijk wat! Een echte bluegrassband uit de Verenigde Staten! Het bleek een geweldig optreden te zijn; het overtrof datgene wat ik er van verwacht had behoorlijk. Ik was onder de indruk van datgene wat we te zien/horen kregen. Ze hadden bij de grote bruine kast één, nogal forse, microfoon neergezet waar ze beurtelings hun solo voor speelden. Als je een solo speelt, dan een pasje naar voren, vervolgens weer een pasje naar achteren. Prachtig om te zien! Sommigen van ons hadden in die tijd al eens bewegende beelden gezien van andere bluegrassbands; en dit bleek vaker zo te gaan. Hot Rize bestond op het moment dat wij ze in Harpel te zien kregen net twee jaar; en strak dat ze waren… Vooral dat gegeven maakte grote indruk op ons… Je moet begrijpen dat het ver voor de tijd van YouTube was… Als we iets van ‘onze muziek’ te horen kregen in de op de radio of misschien op de tv zagen, dan was dat een grote gebeurtenis!

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Share

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie