Ik denk dat het in oktober 1980 ergens in Emmercompascuum geweest is dat ik dit optreden zag met Red Rector als de hoofdattractie. William Eugene Rector (1929 – 1990) uit Knoxville, Tennessee, werd ‘Red’ genoemd vanwege z’n rode haar (iets wat mij altijd heeft aangesproken op de een of andere manier). Red Rector was een buitengewoon vriendelijk man, en daarnaast een uitzonderlijke muzikant. Voor mij was het altijd een groot plezier om naar een optreden te gaan waar Red deel van uitmaakte. Het mandolinespel van Red vind ik buitengewoon mooi, hij had een bepaalde nonchalance over zich waardoor alles gemakkelijk leek te gaan. In combinatie met andere musici was Red ook een goede partner. Ronduit legendarisch zijn de optredens van de combinatie Don Stover, Bill Clifton en Red Rector in Harpel. Goh… Wat had ik daar graag foto’s van gehad… Op internet circuleren clips van Red Rector en Jethro Burns (die we weer kennen van het duo Homer en Jethro). Ook die optredens zijn geweldig!

In mijn platenkast staan nog een aantal LP’s van Red als soloartiest, maar ook meerdere als duo met Bill Clifton. Een van de eerste die ik daarvan aanschafte was ‘Are you from Dixie?’ op het Duitse Bear Family label. Eigenlijk hebben ze allemaal een soort vriendelijkheid over zich die ook de optredens van Red kenmerkten.

Deze avond hadden we The Country Ramblers in het voorprogramma; en waarschijnlijk waren A.G. & Kate ook van de partij, want op één van de foto’s is een iets triomfantelijke A.G. te zien met een LP van Footloose in z’n handen (op Old Homestead zouden wij dan zeggen). Ik ben op YouTube aan het zoeken geweest naar muziek van Red (en dat is er gelukkig voldoende te vinden). ‘k Heb maar een clipje uitgezocht waarin Red’s kleding behoorlijk overeenkomt met die van de foto’s in Emmercompascuum…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.