In het noorden van Nederland timmerden Joke & Rienk Janssen hard aan de weg en organiseerden van alles en nog wat. In het zuiden van Nederland deden A.G. & Kate precies hetzelfde. Ik kwam vaak in Harpel bij Joke & Rienk thuis. Immers, ze woonden min of meer op fietsafstand van Stadskanaal (waar ik toentertijd woonde).

Ik kwam ook vaak in A.G. & Kate’s ‘Grand Ole Opry’ in Rijen; want ook daar was een scala aan prachtige muziek te horen – Joke & Rienk en A.G. & Kate werkten ook met grote regelmaat samen om wat grotere dingen (lees duurdere) mogelijk te maken. A.G. & Kate’s bron van inkomsten was echter enkel de muziek; ze leefden van hun optredens en datgene wat er bij de optredens aan LP’s en dergelijke verkocht werd. Van lieverlee kwam het er van dat ik in m’n eigen omgeving op zoek ging naar mogelijkheden voor A.G. & Kate om op te treden…

In april 1981 was ik al bijna 23 geworden; A.G. & Kate (en ik) hadden samen bedacht dat een optreden in de koffiebar van ’t Kruispunt (de Baptistenkerk van Stadskanaal-Zuid) waarschijnlijk een daverend commercieel succes zou worden. Ik ging ijverig aan de slag met een stukje in ‘De Kanaalstreek’, een stukje in het kerkblad (wij kerkten als gezin in ’t Kruispunt), en natuurlijk werden er op diverse plekken in Stadskanaal en omstreken affiches opgehangen. Vol spanning wachtte ik af…

A.G. & Kate waren op tijd in Stadskanaal, ze leverden een prima programma af. Zoals altijd begon dat met ‘The long legged guitar pickin’ man’. Ik vond het allemaal ontzettend spannend, want ik voelde me natuurlijk héél erg verantwoordelijk… Het publiek dacht er blijkbaar iets anders over. Natuurlijk waren er wel wat mensen op het optreden afgekomen, maar ik durf niet te stellen dat het een groot commercieel is geworden…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.