Na een aantal huisconcerten bij Joke en Rienk Janssen thuis in Harpel werd de kroonkast in hun woonkamer een beroemdheid op zich. Immers, voor de kast vonden de optredens plaats en waarschijnlijk was de kroonkast in Harpel ondertussen de meest gefotografeerde kast van Nederland geworden… Jim Eanes was eerder in Nederland geweest en had ook al eerder in Harpel opgetreden. Nu was hij echter in het gezelschap van de Belgische band Smoketown Strut.

Eerder al had deze band Charlie Moore al begeleid tijdens zijn tournee in onze contreien, maar nu waren ze de begeleidingsband van Jim Eanes geworden. Niet alleen dat, maar in 1981 kwam ook op het Belgische Raccoon label de LP ‘Riding the roads’ uit die Jim Eanes samen met Smoketown Strut tijdens zijn tournee in 1980 op had genomen. Hij staat gesigneerd en wel huis in mijn platenkast… Tracks: Riding the roads, I ain’t gonna work tomorrow, The coming of our lord (is drawing nigh), Your old standby, Pig in a pen, Inside the gates, I know what it means to be lonesome // Wiggle worm wiggle, Across the table, Lady of Spain, Paper sack, A good woman’s love, Old Satan. Personnel: Jim Eanes (vocals, guitar), Peter Van Eyck (banjo, dobro), Jan Michielsen (lead guitar), Walter Pelckmans (mandolin), Jef Van Gool (bass). Guests: Jimmy Gaudreau (mandolin), Lody van Vlodrop (fiddle). Op deze LP staan 3 nummers die Jim Eanes tot dat moment niet eerder had opgenomen.

Ik heb over de loop der jaren meerdere keren met Jim Eanes gesproken en vond hem altijd een erg vriendelijke man; ‘humble’ is misschien zelfs wel een beter woord. Iemand die zich niet groot maakte met datgene wat hij al mee had gemaakt – hij had immers zelfs met Bill Monroe gespeeld… Nee, Jim Eanes was ‘down to earth’ – compleet zonder kapsones, en wat ik het allerleukste vond was dat hij op de volgende tournee mij nog herinnerde en me met mijn naam aansprak (hij had onthouden wie ik was). Voor mij een genot om naar te luisteren; nu nog steeds…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.