Fred Reiffers organiseerde naar mijn weten niet zo gek veel dingen, maar als hij dan wat deed, dan pakte hij ook aardig uit. Meerdere keren organiseerde hij een ‘Blue Mule Festival’ in de Oosterpoort in Groningen. Voor Fred was het zo ongeveer een thuiswedstrijd… Deze keer had hij een prachtige line-up van artiesten verzameld. In mijn archief zat bij de negatieven van deze gebeurtenis een briefje met daarop ‘November ’81, McPeak Brothers, Groningen’ geschreven. In mijn foto’s zijn de McPeak Brothers echter nergens te bekennen. Geen idee (meer) hoe dat zat/zit… De line-up voor zover ik die achterhalen kan was: Byron Berline & The Country Ramblers; Tracy & Eloise Schwartz; Jerrycan, Norris; en The Cropswood Stringband…

Byron Berline had ik al gezien in Eindhoven. Tracy Schwartz kenden we vanwege het feit dat hij deel uitmaakte van The New Lost City Ramblers (en dat waren zeker niet de minsten); en voor de rest waren het Nederlandse bands. Ik was er weer bij. In de loop van 1981 had ik m’n rijbewijs gehaald en mijn eerste auto (een grijze Mazda 323) aangeschaft. Zolang als ik die auto gehad heb, is ie waarschijnlijk het meest gebruikt om allerlei concerten en optredens te bezoeken.

Byron Berline vond ik verpletterend goed. Al weer! De muziek van Tracy en Eloise Schwartz was iets moeilijker te verteren voor mij. Het was een soort pré-bluegrass waar ik iets moeilijker mee uit de voeten kon. Ik kwam natuurlijk vaak bij Joke en Rienk over de vloer – Rienk luisterde vrijwel uitsluitend naar bluegrass. Lichtelijk beïnvloed als ik was moest ik m’n weg wel even zoeken door de old-time achtige muziek van het echtpaar Schwartz. Net als altijd, komt het werkelijke effect jaren later – nu vind ik het prachtig! Over de rest van de line-up kan ik kort en duidelijk zijn… Mooi!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.