Benny and Vallie Cain & The Country Clan hadden aan de ene kant een héél aardige indruk achter gelaten met hun optredens in Diever en Harpel, maar aan de andere kant verbleekten ze ook een beetje bij de enorme aanwezigheid die The Bailes Brothers bij beide optredens zowel op als naast het podium maakten. Niettemin hadden we het over mooie degelijke bluegrass, waarvoor ik wel vanuit Stadskanaal naar Rijen wilde reizen. De nacht na het optreden bleef ik dan slapen, en meestal reisde ik dan de daarop volgende dag weer terug naar huis. Het lag er natuurlijk ook een beetje aan of ik de dag daarna moest werken, of dat het een optreden voorafgaand aan een weekend was (dat scheelde dan gelijk weer een snipper- of ADV-dag).

A.G. & Kate deden natuurlijk eerst hun eigen set; maar ik heb daar maar een paar foto’s van terug kunnen vinden. In die tijd was fotograferen ook een dure en arbeidsintensieve aangelegenheid natuurlijk. Rolletje kopen, rolletje laten ontwikkelen, foto’s af laten drukken. Het zal wel zo zijn dat ik op een bepaald moment wat ben gaan bezuinigen op het aantal foto’s van ik van verschillende optredens maakte. Ondanks dat leverde dit optreden wel weer een aantal leuke plaatjes op…

De paar mooiste foto’s zijn voor mij degenen waar Walter Bailes vanuit de bibliotheek in A.G. & Kate’s huis met aandacht naar Benny and Vallie Cain & The Country Clan staat te luisteren; de andere is er eentje van Kees Jansen die aan het einde van de avond een beetje uitgeteld onderuitgezakt in een stoel in diezelfde bibliotheek zit… Wat mij betreft geen wonder dat Kees uitgezakt er bij zat; hij was in die tijd de chauffeur van dienst en reed met The Bailes Brothers door het land. Voor mijn gevoel zijn het mooie herinneringen aan een mooie tijd (die helaas al lang geleden is)… Ik zit me trouwens nog wel af te vragen waarom ik geen foto’s heb van The Bailes Brothers tijdens hetzelfde optreden. Traden ze niet op? Ik weet het niet… Maar ze waren wel in het land, want Walter Bailes staat vanuit de bibliotheek naar het optreden te luisteren. Vreemd…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.