In 1980 werd het eerste Floralia Country Festival gehouden op een mooi terrein aan de Beneluxweg in Oosterhout; een paar dorpen verderop ten opzichte van Rijen (waar A.G. & Kate wonen). Zeker de eerste festival leunden in zekere mate op de input van A.G. & Kate. Hoe lang deze samenwerking geduurd heeft is mij niet helemaal duidelijk; ik heb indertijd wel meegemaakt dat de samenwerken tussen de organisatie van het festival en A.G. & Kate ten einde liep. Voor deze editie van het festival leverden A.G. & Kate nog wel veel artiesten aan. We hebben er (uiteraard) A.G. & Kate; Jerrycan; The Duffy Brothers gezien, maar ook Benny and Vallie Cain & The Country Clan; Tony Goodacre; en The Bailes Brothers heb ik er gezien. Ik vond het toentertijd een geweldig festival, waar ik erg van genoten heb! In de begintijd had Floralia nog iets kleinschaligs – mij sprak dat veel meer aan.

Later ging de organisatie van het festival wat meer de ‘elektrische kant’ op en werd de muziek daardoor wat meer commerciëler van aard. Mij deden ze daar niet zo zeer een plezier mee, maar dat was absoluut niet in de bezoekersaantallen van het festival terug te zien. Floralia was op een bepaald moment verreweg het grootste countryfestival in Nederland, ja zelfs in de Benelux. Zo trok de editie van 2006 ongeveer 10.000 bezoekers – enorme getallen dus… In 2013 vond de laatste editie van het festival plaats. Op Internet vond ik het volgende stukje, dat indertijd in BN De Stem heeft gestaan:

Muziekfestijn Floralia Country stopt na 32 jaar. OOSTERHOUT – Er komt geen nieuwe editie van Floralia Country. Floralia Country vond 32 jaar lang plaats in de Floralia showtuin aan de Beneluxweg in Oosterhout. Het festival genoot twintig jaar lang landelijke aandacht dankzij een intensieve samenwerking met het KRO-programma Country Time. Aan die samenwerking kwam in 2001 een einde, toen het programma van de radio werd gehaald. In 2005 beleefde Floralia Country nog een mijlpaal. Toen werd het 25-jarig bestaan gevierd. De jaren daarna liepen de bezoekersaantallen echter terug.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.