Zo aan het begin van de tachtiger jaren van de vorige eeuw liet Rienk Janssen de Strictly Coutry drukken bij Fred Reiffers. Die had een bedrijf in Ten Boer – Blue Mule – waar hij, onder andere, ook drukwerk verzorgde. Daarnaast was Fred in die jaren ook actief als organisator van Bluegrass en Old-time concerten/optredens. Daar waar de meeste van de dingen die vanuit Strictly Country georganiseerd werden wat kleiner van opzet waren, pakte Fred het wat groter aan. Meerdere keren boekte hij de Oosterpoort in Groningen voor een Bluegrass en Old-Time Festival. Zo ook in 1982…

Het aardige was dat ik, samen met Jan-Albert Bleeker, Fred Reiffers tijdens de afgelopen Dag van de Groninger Geschiedenis (DGG18) voor het eerst in ruim dertig jaar weer tegen het lijf liep. Hij was allerlei foto’s op Internet tegengekomen van dingen die hij indertijd had georganiseerd, en waar ik toentertijd foto’s van had gemaakt. Geen wonder, want die had ik natuurlijk via deze site gepubliceerd. Leuk gesprek, en fijn dat we elkaar na al die jaren weer eens tegen het lijf liepen.

De vierde editie van het Bluegrass en Old-time festival waar we het deze keer over hebben had een mooie line-up. We konden er Red Rector zien (dat was sowieso altijd fijn); Joe Val was er ook met zijn New England Bluegrass Boys (strak in het pak deze keer) en ik heb ook een paar foto’s van Jerrycan voorbij zien komen. Zeker in die jaren was Jerrycan qua Bluegrass muziek onze nationale trots (en terecht); ik vond het altijd zeer de moeite waard om naar de mannen te luisteren! Wat dat betreft, weer een aantal foto’s om me er aan te herinneren dat we toentertijd toch mooie dingen hebben beleefd!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.