Dick Staber was eerder in Nederland geweest als deel van de band van Bob Paisley & The Southern Grass. Nu was hij samen met z’n zoon Polo naar Joke en Rienk’s huis in Harpel gekomen. De rauwe en pure bluegrass van Bob Paisley was heel anders dan het materiaal dat we nu van hem te horen kregen. Dat was vriendelijker, wat beschouwelijker (vond ik) en misschien wat liever? Polo was nog een jong ventje, maar samen met z’n vader kwam het héél overtuigend over… Toen ik de foto’s weer bekeek was het eerste dat door m’n hoofd speelde een grapje van Dick: ‘Polo, can you make a sentence with the word Rotterdam?’ Waarop Polo heel spontaan antwoordde: ‘Yes, of course dad. If she doesn’t change her socks soon, she’ll rot her damn feet off’. Geen idee waarom ik juist dit grapje heb onthouden…

A.G. & Kate en Jerrycan waren natuurlijk al meerdere keren in Harpel geweest om op te treden; in beide gevallen was het garantie voor een onderhoudend programma. The Alabama Country Boys was een duo van twee vrienden (Marinus Snippe en Gerard Fühler). Volgens mij kwamen beide mannen uit Emmercompascuum (dankjewel voor deze correctie Lammert!). We hadden ze toen nog niet zo vaak op horen treden. Ik vond het aardige mannen, ze waren volgens mij die avond een beetje zenuwachtig (onterecht overigens, want wat ze deden was gewoon mooi). Maar ja, ze speelden die avond wel in ‘het hol van de leeuw’ natuurlijk… Al met al hadden we met deze line-up niets te klagen dus.

Ik heb sterk het idee dat de foto’s van dit gebeuren meer dan één avond beslaan. Qua programma lijkt het me een beetje veel voor één avond. Het is jammer dat mijn geheugen juist dat gegeven niet prijs geeft als ik naar de foto’s kijk. Veel details van zo’n avond komen op een bepaalde manier wel weer terug; maar het detail of het één of twee avonden waren… Geen idee! Ik vond het wel heel erg leuk dat er ook een paar foto’s van het inspelen van Jerrycan in Rienk’s studeer/werkkamer bij zitten…

Naschrift: De foto bovenaan dit stukje is over de loop der jaren een beetje beschadigd geraakt. Ik vond de foto echter te leuk, vandaar dat ie bovenaan dit stukje staat…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.