Joe Val is in korte tijd meerdere keren naar Europa gekomen, of beter gezegd naar Harpel. Ik had – vanaf het moment dat ik dit schrijf – 36 jaar geleden enkel het idee dat Joe en z’n band enkel en alleen naar Harpel zouden komen, maar dat was natuurlijk niet zo. Een complete band naar Europa halen kostte ook toen al een aardig bedrag wat gefinancierd moest worden met de opbrengsten uit verschillende optredens. Natuurlijk waren er altijd één of meerdere optredens in Harpel, want dat was toentertijd de basis van Strictly Country. Naar verhouding ben ik ook meer in Harpel naar (huis)concerten geweest, dan waar ook.

In elk geval, Joe Val & The New England Bluegrass Boys waren weer terug. Nu was Joey Deetz mee op banjo en Dave Haney mee op gitaar. Joe Val en Eric Levenson waren de constante factor; zij waren al een paar keer vaker in Harpel geweest. A.G. & Kate natuurlijk ook, die hoorden zo ongeveer bij de inventaris. Nu openden zij de avond met z’n tweeën, en sloten de avond af met alle musici die aanwezig waren (inclusief Rienk).

Kate had – gezien de foto’s – banjo leren spelen en volgens mij was het de eerste keer dat we haar clawhammer konden horen spelen. Nu was het altijd al leuk om naar A.G. & Kate te kijken/luisteren, maar de banjo zorgde wel voor meer afwisseling (en daar was ie waarschijnlijk ook voor bedoeld). Lang niet altijd was iedereen even enthousiast over datgene wat A.G. & Kate deden, maar ik heb vaak, héél vaak, zitten te genieten bij hun optredens. Dat genieten deed ik sowieso ook bij de optredens van Joe Val en z’n mannen. Daar was geen twijfel over. Als deze mannen drie avonden achtereen in Harpel zouden spelen; dan ging ik drie dagen achtereen op m’n fietsje van Stadskanaal naar Harpel heen en weer (pas toen ik een auto had aangeschaft liet ik de fiets staan)…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.