Het was natuurlijk logisch dat de hoofdacts van het 1e Strictly Country Festival in Diever ook op zouden gaan treden in ‘The Home of Strictly Country’ in Harpel. Veel van de ‘vaste klanten’ in Harpel waren natuurlijk ook al in Diever geweest, maar waren tegelijk daar zo onder de indruk geraakt van het hele gebeuren dat ze het nog wel een keer mee wilden maken. Niet alle artiesten van het festival kwamen naar Harpel, maar het programma van dit huisconcert was indrukwekkend genoeg!

Het was mooi zonnig weer toen ik vanuit Stadskanaal kwam aangefietst. Achter het huis werd gerepeteerd werd voor het optreden van ’s avonds. Joke was begonnen met de voorbereidingen van het avondeten voor een héél groot aantal mensen en ik kon mee gaan helpen met het klaar zetten van klapstoeltjes en dergelijke. Paul, de zoon van Benny & Vallie, had ondertussen ontdekt dat het Nederlandse bier lekkerder (en vooral iets steviger) was dan het Amerikaanse bier dat hij gewend was te drinken. Op een ongelukkig moment duikelde hij dan ook vanaf het balkon in de woonkamer naar beneden. Z’n val werd weliswaar gebroken door wat meubilair, maar bij de aanwezigen was de ontsteltenis en verbazing groot… Benny & Vallie voelden zich er duidelijk niet bij op hun gemak…

Ondanks deze perikelen werd het een uitstekende avond, waarbij The Bailes Brothers duidelijk de meeste indruk maakten. Waarschijnlijk was het zo dat The Bailes Brothers voor een groot gedeelte vanuit hun geloofsovertuiging zongen – dat maakt sowieso de geloofwaardigheid van het optreden groter natuurlijk. Mijn goede makker Kees Janssen staat – met z’n A.G. & Kate T-shirt – prominent op één van de foto’s. A.G. & Kate hadden hem gevraagd om zich beschikbaar te stellen voor het vervoer van The Bailes Brothers door Nederland. Dat gebeuren heeft toentertijd zo’n indruk gemaakt dat hij er tegenwoordig – 36 jaar later – af en toe nog steeds over spreekt. Ik geef Kees gelijk; de optredens van The Bailes Brothers waar ik bij geweest ben hebben ook een grote indruk op mij achter gelaten! Het is eigenlijk jammer dat datzelfde – in mijn geval – in veel mindere mate geldt voor Benny & Vallie Cain…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.