Aangrenzend aan Hoogezand-Sappemeer ligt het dorp Kropswolde. Hier ligt de oorsprong van The Cropswood Stringband, de band is in elk geval vernoemd naar de plaatsnaam (en niet andersom). The Cropswood Stringband speelde een old-time-achtige muziek die beschouwd kan worden als een van de voorlopers van bluegrass muziek. Fijn om naar te luisteren dus, en het paste aardig in het palet van datgene waar we in The Home of Strictly Country vaak naar konden luisteren. Op de een of andere manier was The Cropswood Stringband niet al te vaak op bezoek in Harpel. Ik heb nooit in de gaten gehad of hier een reden voor was of niet…

Op een koude januari-avond in 1983 waren ze er echter wel. Jim Wimmer, die we kennen van het duo Bo Lipari en Jim Wimmer, was de hoofdattractie (Jim kwam uit de Verenigde Staten, dan had je sowieso een streepje voor). Ik ben in mijn archief op zoek geweest naar foto’s van Bo Lipari en Jim Wimmer als duo en kom er niet uit. Ik heb een gesigneerde LP in de kast staan, en weet dus dat ze geweest zijn, maar foto’s kan ik er niet van terugvinden (maar dat terzijde). De avond waar we het nu over hebben was een combinatie van The Cropswood Stringband en Jim Wimmer. Ze vulden het programma van de hele avond.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.