Doorgaans organiseerden Joke en Rienk Janssen huisconcerten bij hen thuis in Harpel. Op één van de foto’s zie ik Rienk Janssen de aankondiging doen voor een optreden in Rolde van zowel A.G. & Kate en Egbert Meyers. Ik heb eerlijk gezegd geen idee meer waar dit optreden plaatsvond, maar ik ben er wel bij geweest natuurlijk. A.G. & Kate had ik in 1983natuurlijk al heel vaak gehoord, maar Egbert was nog niet zo vaak voorbijgekomen met zijn muziek.

Ik denk dat dit optreden van Egbert min of meer het begin was van zijn eigen muzikale avonturen. Ik heb over de loop der jaren verschillende van Egbert’s CD’s beluisterd, en ben onder de indruk van zijn blik op de dingen die hem raken en interesseren. Maar toen, toen in Rolde (nu al ruim35 jaar geleden) had ik elk geval geen idee van datgene wat er allemaal nog ging gebeuren.

A.G. & Kate zouden nog vaak voorbijkomen tijdens allerlei optredens, en we hebben ook nog zeer regelmatig naar Egbert Meyers kunnen luisteren. Later kwam Egbert vaak voorbij als een van de organisatoren en de presentator van het Big Bear Festival in Theater De Kimme in Zuidlaren. Maar zo ver ben ik nog lang niet met mijn foto’s, dat duurt nog even.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.