A.G. & Kate en Jerrycan; Pollwinnaarsconcert in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (maart ’83)

In 1982 wonnen zowel A.G. & Kate als Jerrycan de poll van het blad Strictly Country. Nu – een jaar later – stonden beide acts weer in Harpel voor de oude Groninger Kroonkast te spelen. Beiden wonnen ook in 1983. Sommige mensen waren het er toentertijd niet helemaal mee eens, maar de lezers van het blad Strictly Country hadden braaf de poll ingevuld en dit was het resultaat.

En zonder gekheid, het was een leuke en gezellige avond met twee groepen die héél erg verschillend waren, maar zowel bij A.G. & Kate als bij Jerrycan was de passie voor de muziek oprecht, en dat kon je merken als men op het podium stond. A.G. & Kate hadden/hebben een eigen geluid, de band Jerrycan had dat zeker ook. Voor mij was het een avond om van te genieten en hoewel het héél veel jaren geleden is weet ik zeker dat ik genoten heb!

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie