Toen ik A.G. & Kate een aantal jaren kende brak de tijd aan dat ik zelf ook dingen ging organiseren. Waarschijnlijk dankzij de aanmoedigingen van het duo werd ik over de streep getrokken om te kijken of ik optredens voor hen kon organiseren. Daar kwam natuurlijk het nodige bij kijken, want je hebt een gebouw nodig, je hebt publiek nodig en vervolgens heb je het collectegeld nodig dat je publiek bij zich heeft om (1) de huur van het gebouw te betalen en (2) een gage voor de artiesten bij elkaar zien te krijgen.

In 1983 kerkten we als gezin in Baptistenkerk ’t Kruispunt in Stadskanaal. Dat was dus ook een gemakkelijke plek om te beginnen met het organiseren. Héél veel overredingskracht hoefde ik niet te gebruiken. Ik kreeg vrij vlot een akkoord van diegenen die hierover een besluit moesten nemen. De volgende stap was publiciteit genereren. In Stadskanaal hadden we een lokale huis-aan-huis krant ‘De Kanaalstreek’. Daar zou toch eigenlijk een stukje in moeten staan. Harry ging dus een stuk voor de krant schrijven… Je was er echter niet met een stukje in de krant. Bij winkels vragen of er een poster mocht hangen was ook nog een aandachtspuntje. Met name dit laatste was niet een van mijn favoriete bezigheden. Met een stapeltje posters in de tas bij verschillende winkels langs en af en toe mocht je er eentje ophangen. Na een aantal keren nam ik zelf maar plakband mee, dan gingen de winkeliers iets gemakkelijker akkoord had ik bedacht…

Als alle voorbereidingen gedaan waren, kwam het moment van het optreden zelf. Bij optredens in kerken speelden A.G. & Kate vaak voor de opbrengst van een collecte. De spanning zat ‘um in het feit of de kosten van de huur + gage gedekt werden door de opbrengsten van deze collecte. Soms was dat zo, soms was dat (bij lange na) niet zo. Het is meer dan eens gebeurd dat ik dan zelf bijsprong, omdat A.G. & Kate anders helemaal voor niets gekomen waren om op te treden. Hoe dat allemaal geweest is bij dit optreden in Stadskanaal weet ik niet zo goed meer en misschien is dat maar goed… Héél veel mensen zaten er helaas niet in de zaal. Maar een leuke avond was het wel!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.