In de Jaren tachtig van de vorige eeuw kwam ik met grote regelmaat in Harpel. Heel vaak traden A.G. & Kate daar dan op. Soms was het een avond alleen met A.G. & Kate, soms fungeerden zij als voorprogramma van een andere groep. Het gebeurde niet zo gek vaak dat ik voor een optreden naar Harpel fietste waar A.G. & Kate niet bij betrokken waren. Dit was er eentje uit deze laatste categorie. Norris Bennett woonde toentertijd in Haarlem volgens mij, en Sharon Counts in Amsterdam. Norris hadden we al vaker gezien, maar Sharon Counts nog niet eerder.

Het Amsterdamse label Not on Label Records heeft in 1982 een LP uitgebracht onder de titel ’n Kleintje Folk uit Amsterdam’ (SS LP 331). Hierop komt Sharon Counts onder andere voor als schrijfster van een aantal songs. Andere bekende namen die op deze LP te vinden zijn, zijn Jan Vader en Michael Collins Michael was deze dag ook in Harpel aanwezig, maar Jan Vader heb ik die dag niet gezien. Ik weet dat beide laatstgenoemde heren ook een keer in Harpel samen met Sharon Counts in Harpel op hebben getreden, maar daarover meer op een ander moment.

Volgens mij was dit een zeer informeel optreden op een zondagmiddag. Er was deze middag geen geluidsinstallatie aanwezig, maar dat was ook niet nodig trouwens. Het was een middag vol improvisatie, gesprekken met het publiek, uitleg over van alles en nog was, en vooral veel mooie muziek. Voor mij was het een middag om met veel genoegen op terug te kijken…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.