Ik was nooit zo’n fan van dit festival. Misschien had het er wel mee te maken dat het de tijd was dat het line-dancing populair begon te worden, misschien was het ook wel vanwege het feit dat het publiek beantwoordde aan allerlei stereotyperen van de countryfan: een cowboyhoed, een houthakkersshirt (flanel, met ruit), in sommige gevallen zelfs een klappertjespistool op de heup… Daar werd ik niet zo wild van (nu nog steeds niet). Rienk Janssen was steeds van de partij omdat hij – naast uitgever van het blad Strictly Country – ook een handel in LP’s en later in CD’s had/heeft. Een dergelijk festival was natuurlijk een mogelijkheid bij uitstek om omzet te genereren. Ik ging dan mee voor de gezelligheid, maar ook om mee te helpen met het uit- en inladen van Rienk’s handel.

Natuurlijk waren er af en toe leuke bands. Soms vond ik het echt verschrikkelijk, maar deze keer had Rienk waarschijnlijk zelf voor een deel de hand in de programmering gehad. Bob Paisley & The Southern Grass maakten deel van het programma uit. Ik neem aan dat het initiatief voor de tournee van Bob Paisley en z’n band bij Strictly Country lag; dat lijkt me een logische gedachte. Voor mij als mee-reiziger naar Uden was het een welkome afwisseling. Mooie degelijke en pure bluegrass in plaats van allerlei elektrische bandjes waar ik nog nooit van had gehoord…

Het grappige is dat ik deze keer enkel en alleen foto’s van Bob Paisley & The Southern Grass heb gemaakt, het is alleen jammer dat de foto’s niet zo’n goede kwaliteit hebben. Al het andere heb ik maar aan me voorbij laten gaan. Over de loop der jaren ben ik wat minder eenkennig geworden, maar mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar muziek zonder al te veel opsmuk. Naar muziek die puur en ongekunsteld is. Naar muziek waar het om het overbrengen van een emotie gaat. Dat is niet veranderd. Maar tegenwoordig maak ik me er niet meer zo druk over of er een kabeltje aan een instrument zit, dat was vroeger wel anders.

En… De muziek van Bob Paisley & The Southern Grass vind ik nog steeds prachtig!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.