Gerard Fühler
Marinus Snippe

Gerard Fühler en Marinus Snippe vormden samen The Alabama Country Boys. Beide mannen kwamen uit Emmen en hebben jarenlang als een duo opgetreden. Heel erg vaak heb ik ze niet in Harpel zien optreden, maar als ze er dan een keer waren hadden we een gezellige middag of avond. Deze keer kwamen ze samen met Egbert Meyers naar Harpel. Talent voldoende voor een goed huisconcert. Op de een of andere manier zijn er slechts twee foto’s van dit huisconcert in mijn archief terug te vinden. Ik ben dus een beetje op zoek gegaan naar informatie. Op het Internet vond ik het volgende:

The Alabama Country Boys bestonden uit zanger en gitarist Gerard Fühler (Emmen, 1955), zanger en gitarist Marinus Snippe (Emmen, 1956) en contrabassist Albert Stam (Emmen, 1963). De band werd opgericht in 1981. Gerard Fühler was al enkele jaren daarvoor als soloartiest bezig, maar wilde stoppen. Door toedoen van bluegrass- en oldtime-organisator Bé Holtman kwam hij in contact met Marinus Snippe. Een jaar later werd besloten samen verder te gaan. Na ruim zeven jaar waren ze min of meer uitgekeken op het repertoire en bassist Albert Stam werd het derde lid van de The Alabama Country Boys; met het toetreden van Stam werd de zang driestemmige close harmony. Op 28 April 2008 overlijdt zanger/gitarist Marinus Snippe op 51-jarige leeftijd.

In 1984 maken de mannen voor Rienk Janssen’s Strictly Country label de EP ‘Rockin’ alone’ (SC MXP 1003). Op deze EP zijn de volgende songs te vinden: ‘Rockin’ alone’ – ‘A home in heaven’ – ‘Drifting too far from the shore’ – ‘Never grow old’ / ‘The blue hills of Virginia’ – ‘Mother is gone’.

De foto bovenaan dit stukje (gemaakt tijdens een optreden in Barger-Oosterveld) en de hoesfoto van de EP komen van Internet.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.