The Alabama Country Boys en Egbert Meyers in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (juli ’83)

Gerard Fühler

Marinus Snippe

Gerard Fühler en Marinus Snippe vormden samen The Alabama Country Boys. Beide mannen kwamen uit Emmen en hebben jarenlang als een duo opgetreden. Heel erg vaak heb ik ze niet in Harpel zien optreden, maar als ze er dan een keer waren hadden we een gezellige middag of avond. Deze keer kwamen ze samen met Egbert Meyers naar Harpel. Talent voldoende voor een goed huisconcert. Op de een of andere manier zijn er slechts twee foto’s van dit huisconcert in mijn archief terug te vinden. Ik ben dus een beetje op zoek gegaan naar informatie. Op het Internet vond ik het volgende:

The Alabama Country Boys bestonden uit zanger en gitarist Gerard Fühler (Emmen, 1955), zanger en gitarist Marinus Snippe (Emmen, 1956) en contrabassist Albert Stam (Emmen, 1963). De band werd opgericht in 1981. Gerard Fühler was al enkele jaren daarvoor als soloartiest bezig, maar wilde stoppen. Door toedoen van bluegrass- en oldtime-organisator Bé Holtman kwam hij in contact met Marinus Snippe. Een jaar later werd besloten samen verder te gaan. Na ruim zeven jaar waren ze min of meer uitgekeken op het repertoire en bassist Albert Stam werd het derde lid van de The Alabama Country Boys; met het toetreden van Stam werd de zang driestemmige close harmony. Op 28 April 2008 overlijdt zanger/gitarist Marinus Snippe op 51-jarige leeftijd.

In 1984 maken de mannen voor Rienk Janssen’s Strictly Country label de EP ‘Rockin’ alone’ (SC MXP 1003). Op deze EP zijn de volgende songs te vinden: ‘Rockin’ alone’ – ‘A home in heaven’ – ‘Drifting too far from the shore’ – ‘Never grow old’ / ‘The blue hills of Virginia’ – ‘Mother is gone’.

De foto bovenaan dit stukje (gemaakt tijdens een optreden in Barger-Oosterveld) en de hoesfoto van de EP komen van Internet.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie