In de periode 1978 – ’79 zat ik in militaire dienst (de dienstplicht bestond nog). De Johannes Postkazerne in Havelterberg was mijn 4e (en laatste) standplaats in 14 maanden. Het duurde toen even voordat ik in de gaten kreeg dat ik op dezelfde kazerne gelegerd was waar Jo Eumelen dagelijks werkte en adjudant was. Ik heb geen idee welke functie hij toentertijd had als militair, ik heb hem echter één keer in zijn uniform gezien.  Volgens mij woonde hij in de buurt van de kazerne (ik dacht in Frederiksoord). Nog voordat ik opgeroepen werd om mijn dienstplicht te vervullen luisterde ik thuis al regelmatig naar NCRV’s ‘Strictly Country Style’, een radioprogramma met traditionele countrymuziek waar Jo Eumelen de songs aan elkaar praatte en waarin hij steevast in elke uitzending een nummer van ‘de oude meester’ Hank Snow draaide (dat was een vast gegeven).

Nu ik dit stukje schrijf is het ongeveer 54 jaar geleden dat Jo Eumelen zelf de titel van het radioprogramma bedacht dat hij bijna 1000 keer mocht presenteren (van oktober 1965 tot mei 1985).  Het was dus een bijzonder gegeven dat ter gelegenheid van de 900e uitzending van ‘Strictly Country Style’ een uitzending op locatie, in ‘The Home of Strictly Country’ gemaakt werd. We hadden als aanwezigen het idee dat Jo Eumelen de terechte ster van de avond was. Een mobiele studio reed naar Harpel en kwam te laat aan omdat ze de weg kwijt waren, microfoons werden geïnstalleerd, en allerlei apparatuur werd naar binnen gesleept. Joke had een warme maaltijd voorbereid, maar die kwam ernstig in het gedrang vanwege het te late arriveren van de techniek…

De eer om in het programma op te mogen treden viel te beurt aan A.G. & Kate. Naast de muziek van A.G. & Kate waren er natuurlijk de lovende woorden voor Jo Eumelen, diverse cadeautjes en gelukwensen vanwege de 900e uitzending van het radioprogramma en natuurlijk allerlei instructies voor het publiek hoe ze zich dienden te gedragen vanwege het feit dat een en ander live uitgezonden werd. Het was een behoorlijk bijzondere avond…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.