Vroeger, toen ik altijd foto’s maakte bij diverse concerten, bleven van elk concert een aantal negatiefstrookjes over. Die werden dan opgeborgen in ringbanden met van die vellen waarin je de negatiefstrookjes apart op kon bergen. Ik plakte er dan een briefje bij zodat ik kon terugvinden waar en van wie de foto’s waren. Dat was altijd handig als iemand foto’s wilde nabestellen. Toen ik een paar jaar geleden begonnen ben met het inscannen van al die negatieven heb ik dezelfde structuur aangehouden. Jaar, maand, plaats, artiest. Dat werkt voor mij verreweg het best. Wonderlijk vond ik het dan ook dat toen in klaar was met het inscannen van de negatieven van 1983 er een paar overbleven waarvan het mij niet duidelijk was waar en wanneer ze gemaakt waren. Het had geen zin om mezelf op de kop te slaan, want met geen mogelijkheid kon ik het (meer) achterhalen. Dit is dus het moment waarop in een hulplijn in moet schakelen. Wie van jullie kan mij duidelijkheid verschaffen waar en wanneer (in welke maand van 1983) deze foto’s gemaakt zijn? Ik ben benieuwd…

Update 27 juli ’19: Volgens Pieter Groenveld (via Facebook) zou het kunnen zijn dat dit foto’s zijn van een door Bé Holtman uit Emmen georganiseerd optreden geweest in Emmercompascuum of Bargeroosterveld…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.