Het wordt vandaag ruim 25°C warm, dat maakt het een beetje wonderlijk om over een kerstconcert te schrijven. De volgordelijkheid van de stukjes brengt echter met zich mee dat dit stukje nu aan de beurt is. Tijdens het inscannen van al mijn oude negatieven heb ik geprobeerd te achterhalen wanneer de optredens waren – die volgorde probeer ik nu aan te aan te houden bij het publiceren. Het optreden van A.G. & Kate in de NH-kerk in Vlagtwedde lag in lijn met het optreden dat ze deden bij Radio Noord aan het Martinikerkhof in Groningen. Volgens mij was het optreden georganiseerd door Rienk Janssen, in elk geval niet door mij…

A.G. & Kate hebben al jaren een prachtige traditie van kerst- en nieuwjaarsconcerten die volgens mij nog steeds doorloopt. Indertijd heb ik ook een scala van dit soort optredens georganiseerd, overigens met wisselend succes. Dit optreden in Vlagtwedde paste in dat geheel. Er zaten wel mensen in de kerk, maar een stuk minder dan we hadden gehoopt/gedroomd. Desalniettemin was het een mooie avond met een aantal traditionals, maar ook een aantal nieuwere kerstsongs. Dat was ook altijd een sterk punt van A.G. & Kate; voortdurend werken aan vernieuwing en uitbreiding van het repertoire.

Het succes van het optreden in Vlagtwedde was zodanig dat er misschien nog één keer een kerstoptreden in een andere plek dan ‘The Home of Strictly Country’ werd gehouden en dat de meeste kerstoptredens die in het Noorden van het land mee heb gemaakt of door mijzelf werden georganiseerd (bijvoorbeeld in het NH-kerkje van Krewerd), of gewoon bij Joke & Rienk Janssen thuis in ‘The Home of Strictly Country’ werden gehouden. Ik kijk naar deze foto’s en waan me weer terug in het verleden…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.