Voor zo ver ik na kan gaan was dit de laatste van de optredens van Whitey & Hogan waar ik bij geweest ben. Eigenlijk was ik nooit zo’n liefhebber van jaarmarkten en dergelijke, zeker niet als gelegenheid om naar een optreden te (staan) luisteren. Dat was wat mij betreft ook gelijk het probleem van dit soort situaties – alleen staanplaatsen… Ik neem aan dat ik een paar dagen bij A.G. & Kate gelogeerd heb om met hen naar verschillende optredens te gaan. Dan is de drempel om naar een dergelijk optreden te gaan ineens héél anders geworden.

Een paar van de foto’s uit deze reeks springen er voor mij uit. Natuurlijk zijn er de foto’s van de twee ezeltjes van A.G. & Kate (Okkie en Hanske volgens mij). Ik had altijd pech met de ezeltjes. Aan de ene kant vond ik ze héél erg leuk, maar tegelijk was het zo dat de stal precies onder de kamer was waar ik sliep als ik een keer overnachtte bij A.G. & Kate. Als de ezeltjes ergens van schrokken lieten ze dat luidkeels horen en zat je rechtop in bed… Ik was (ben?) allergisch voor de vacht van de ezeltjes en dat heb ik ook behoorlijk moeten ontgelden. Als ik dan een keer afreisde naar het zuiden ging er altijd een behoorlijke stapel schone zakdoeken mee. Maar ondanks deze nadelen had ik toch een zwak plekje voor de beide ezeltjes…

Twee andere foto’s die mijn aandacht trokken zijn de foto’s van de echtgenotes van Whitey & Hogan. Samen zijn ze in de keuken van A.G. & Kate’s huis eten aan het koken, terwijl de beide mannen (de andere foto) gezellig over hun muzikale verleden aan het praten zijn. Het waren dit soort momenten die ervoor zorgen dat ik toch met plezier terugkijk naar de jaren waarin al deze huisconcerten en tournees plaats hebben gevonden.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.