A.G. & Kate en Hoss Williams in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (november ‘84)

In 1983, tijdens hun eerste tournee in de Verenigde Staten hadden A.G. & Kate een toevallige ontmoeting met Hoss Williams. Blijkbaar pakte deze ontmoeting behoorlijk goed uit, want in het daaropvolgende jaar werd Hoss Williams naar Nederland gehaald voor een korte tournee met A.G. & Kate. Via Ton en Ali Dentinger kreeg ik twee foto’s van een optreden in de Grand Ole Opry in Rijen, en zelf was ik aanwezig bij het optreden bij Joke en Rienk Janssen thuis in Harpel. Ik heb de afgelopen paar weken geprobeerd meer informatie over Hoss Williams te vinden, maar dat bleek een vrijwel onmogelijke opgave. Mijn platenkast gaf geen verdere informatie, vrienden en kennissen wisten ook amper waar ik het over had, en na wat omvragen kreeg ik van Ton en Ali de informatie dat A.G. & Kate in 1983 Hoss Willams hadden ontmoet.

Foto gemaakt tijdens het optreden bij A.G. & Kate thuis (gekregen van Ton & Ali Dentinger)

Foto gemaakt tijdens het optreden bij A.G. & Kate thuis (gekregen van Ton & Ali Dentinger)

Van het optreden in Harpel weet ik verder niets meer; eigenlijk kunnen we concluderen dat ik zelfs geen herinnering meer aan Hoss Williams heb. Da’s jammer (maar gelukkig hebben we de foto’s nog). Als er iemand is die wat meer over Hoss Williams kan/wil vertellen, dan zou ik het fijn vinden dat er een opmerking bij dit blog zou worden achtergelaten…

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik sprak met m’n oude vriend Kees Jansen over het feit dat we niet zo veel te weten komen over Hoss Williams. Hij was in een stapel oude tijdschriften gedoken en en vond een oude ‘Country and Gospel Music in that old tradition’ van A.G. & Kate. Zelfs in 1983/’84 was het dus allemaal al een beetje vaag…

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie