Begin 1985 was Dick Staber weer eens terug in Nederland. We hadden hem al een paar keer eerder (in 1982 en in 1984) in Harpel kunnen zien en ik was zelfs al eens met hem en z’n band Yonder City naar Denemarken en Zweden geweest. Het aardige van dit optreden was dat Dick’s begeleiding door een scala van Nederlandse artiesten uit werd gevoerd en dat er een vrijwel volledige bluegrassband voor de fameuze bruine kast stond.

Door uw muis over de foto te bewegen kunt u met het pijltje links/rechts door de foto’s bladeren…

Op de foto’s zien we Pieter Groenveld (op mandoline). Pieter maakte toentertijd deel van de band Jerrycan uit. Ik veronderstel dat Pieter deze avond ook de man van het geluid was bij dit optreden, maar helemaal zeker weet ik het niet natuurlijk. Ook zien we Henri de Ridder (op banjo) en Moos Roovers (op gitaar). Beiden maakten toentertijd deel uit van de band Country Trash. Ook heb ik op een van de foto’s Johannes Bodingius gezien (op akoestische bas). Kortom: een reeks van bekende namen voor de meesten van ons. Ik kan me voorstellen dat het met deze begeleidingsband sowieso een geweldige avond geweest moet zijn.

Ik heb jaren achtereen veel geluisterd naar de muziek van Dick Staber en heb verschillende van zijn LP’s en CD’s in mijn verzameling. Zijn muziek was voor mijn gevoel altijd wat vriendelijker van karakter en was wat ‘liever’ dan de pure bluegrass, als je het zo wilt formuleren. Dick Staber schreef toen al veel van z’n eigen materiaal. ‘Of graves en epitaphs’ is een van mijn favoriete LP’s van Dick Staber.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.