The Shady Grove Band was niet een typische bluegrassband zoals we die eerder in Harpel op hadden zien/horen treden. De leden van de band waren véél jonger dan we gewend waren en ze hadden bovendien een ander en jonger repertoire ten opzichte van de bands die we gewend waren. Dat betekende echter niet dat het optreden in Harpel zonder succes was. In tegendeel. De woonkamer van Joke & Rienk Janssen zat deze avond afgeladen vol met héél nieuwsgierige luisteraars.

Het grappige is dat je tegenwoordig via email of internet op de hoogte komt van een interessant optreden bij jou in de buurt, maar halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw ging dat heel anders. Joke was degene die nauwgezet het gastenboek bijhield. Daar schreef je op dat je bij een specifiek optreden geweest was en vermeldde tevens je adres en je telefoonnummer. Mocht je het vergeten, dan werd je er alsnog door Joke op geattendeerd. Als er dan een nieuw optreden aan zat te komen begon het echte werk. Een enkel A4’tje moest worden gekopieerd; in vieren gevouwen en voorzien van de NAW-gegevens van de mensen die eerder geweest waren. Dit gebeurde ongeveer 3 tot 2 weken voorafgaand aan het optreden. In de week voorafgaand aan het optreden werd je gebeld als je ondertussen niet aan had gegeven naar het huisconcert te zullen komen. Zo zie je maar dat een uitverkochte zaal wel wat werk vergt, da’s tegenwoordig nog steeds zo…

We werden niet teleurgesteld. Een mooi afwisselend programma kregen we te zien voor de grote bruine kast. We zagen een stukje hambone, een stukje flatfoot-dancing, en zelfs een zingende zaag ontbrak niet. Dat van die zingende zaag had ik trouwens nog nooit eerder gezien… Ik wist niet zo goed wat ‘hambone’ is, maar heb er een filmpje van opgezocht. We hebben in maart ’85 kunnen genieten van een avond met moderne bluegrass, van een band die toen al goed wist waar ze mee bezig waren. Van een band die nu – 35 jaar later – nog steeds actief is trouwens. Dat geeft het al aan; het was een goede avond toen in Harpel…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.