Op een goede dag kwamen A.G. & Kate aan met een gast uit Engeland. Ze hadden tijdens eerdere tournees in Groot-Brittannië kennis gemaakt met Mick Smith en die voor een tournee naar Nederland laten komen. Mick Smith was een wat kleinere gedrongen man met kleine pretoogjes en een woeste baard. Hij kwam toentertijd uit de buurt van Nottingham (uit dezelfde hoek als Robin Hood zullen we maar zeggen). Op mij maakte hij helaas niet een blijvende indruk. Ik had moeite te bedenken wie het was.

Indertijd heb ik al mijn fotonegatieven in mappen gedaan en bij ieder nieuw optreden een nieuw vel met vakjes gepakt waarin in de negatiefstrookjes op kon bergen. Meestal pakte ik dan een kladpapiertje waar ik de gegevens van het optreden op schreef. Artiest, plaats en datum of zoiets. In dit geval was dat in 1985 achterwege gebleven. Het was dus nogal een speurtocht om uit te vinden met wie we te maken hebben op deze foto’s en waar ze zijn gemaakt.

Ik denk dat dit een recente foto van Mick Smith is…

Verschillende personen heb ik om hulp gevraagd en langzamerhand werd me duidelijk dat de onbekende man met woeste baard Mick Smith moest zijn. P vond op Facebook en YouTube materiaal dat mij de indruk geeft dat we met ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ met Mick Smith te maken hebben. Om een en ander bevestigd te krijgen heb ik via Facebook Messenger een berichtje aan de community gestuurd waarvan (een) Mick Smith de beheerder is. Helaas heb ik daar nog geen uitsluitsel over gekregen. Op de Facebook-pagina van Mick Smith’s Country is de volgende informatie te vinden: Mick Smith’s Internet Radio Country Show features great country songs and guest performers. Former milkman, engineer, draughtsman, teacher and actor, Mick’s been a firm favorite on BBC Radio Nottingham for donkeys [years]. When he’s not busy hosting the Country show on Tuesday or the midmorning show on Sunday there’s nothing that Mick likes more than getting out and about and meeting his many fans for a ‘radio cuddle’. Mick has two loves – painting and performing live!’

Terug naar de foto’s… Van drie optredens heb ik foto’s. Optredens in ’t Schepershoes in Balloo, een optreden in Beetgumermolen, en een optreden in Zwartemeer.

A.G. & Kate traden met grote regelmaat op in ’t Schepershoes in Balloo.

Waarschijnlijk zijn de bovenstaande foto’s in Beetgumermolen gemaakt. Sijbe Oosterhaven organiseerde altijd allerlei optredens voor A.G. & Kate (hij deed de afdeling Friesland zogezegd). In die tijd woonde Sijbe in Beetgumermolen. Af en toe kwam Sijbe’s broer Jan naar optredens toe om opnamen te maken. Op één van de foto’s in deze galerij is Jan Oosterhaven ook te zien.

Deze foto’s zijn waarschijnlijk in Zwartemeer gemaakt. Jerrycan is duidelijk herkenbaar aanwezig, evenals Liz Meyer. Verder herken ik Johannes Bodingius, maar van de rondom hem staande band heb ik helaas geen naam kunnen achterhalen…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.