De zomer van 1985 was een bijzondere als we kijken naar de artiesten die we voorgeschoteld kregen. Dan Crary kwam naar Nederland en South Loomis Quickstep was er ook. Crary had in ’85 de reputatie van meestergitarist te zijn en zijn optredens kenmerkten zich dan ook door een verschrikkelijk hoog technisch niveau. Ik vond het altijd héél erg knap wat hij ons liet horen, maar ik had ook vaak het gevoel dat ik overrompeld werd door de techniek en wat minder geraakt werd door de ‘soul’ van datgene wat hij aan het doen was. Liz Meyer maakte een grote indruk op me. Dit was een van de eerste keren dat we haar hoorden, maar we zouden haar nog vaak zien en veel van haar horen. South Loomis Quickstep was een formatie rondom Mark O’Connor. Ik kan me niet zo goed herinneren dat ik Mark tijdens deze gelegenheid heb horen optreden in Harpel, dus hoe dat precies zat weet ik niet zo goed…

Jammer genoeg heb ik maar een paar foto’s gemaakt tijdens dit optreden. Ook daar heb ik verder geen ideeën bij – het zijn er maar een paar. Ik had de gewoonte om mijn negatieven per optreden in een map te doen en tussen de verschillende negatieven-bladen een kladblaadje te doen met het onderwerp van de gemaakte foto’s. Het zal dus wel zo zijn als ik toentertijd op heb geschreven, maar het blijft wonderlijk dat er niet zo veel foto’s van dit optreden gemaakt zijn…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.