Programma: A.G. & Kate (NL); Alabama Country Boys (NL); Brian Golby (UK); Country Trash (NL); Fiction Brothers Band (USA); Mac Odell (USA); Mudhill Grabblers (NL); Theo Lissenberg (NL); Trefoil (NL).

Het Grand Ole Opry Festival werd door A.G. & Kate georganiseerd aansluitend aan het Strictly Country Festival dat door Rienk Janssen werd georganiseerd. Het Strictly Country Festival vond meerdere keren plaats in het Openluchttheater in Diever en trok daarmee de belangstelling van veel liefhebbers uit het noorden van het land. A.G. & Kate’s thuisbasis was (en is) in Gilze-Rijen in Noord-Brabant. Het door hen georganiseerde Grand Ole Opry Festival vond dan ook plaats in de omgeving van Gilze-Rijen. Hoewel sommige noorderlingen ook naar het zuiden gingen en omgekeerd, was dat maar een relatief klein deel van het aanwezige publiek. Traditioneel gingen we éérst naar Diever en vervolgens naar Noord-Brabant. Het zo in tandem organiseren van twee festivals bracht met zich mee dat verschillende internationale bands op beide festivals te zien en horen waren. Ik heb dat nooit een probleem gevonden. Helemaal identiek waren de programma’s van beide festivals echter nooit.

Eerder was Rienks festival al geplaagd door een paar behoorlijke regenbuien en achteraf zou blijken dat ook A.G. & Kate’s festival de nodige regen te verwerken zou krijgen. Je weet het echter nooit van tevoren natuurlijk… Jan Verhoog en A.G. & Kate deden samen de presentatie van de verschillende artiesten en bands. Jan had altijd een mooie, ietwat droge manier van presenteren. Hij was een enorme fan van Townes Van Zandt, dat herinner ik me ook nog. Het programma was redelijk strak opgesteld, maar de enorme stortregens gooiden behoorlijk roet in het eten. Na verloop van tijd was het festivalterrein één grote modderpoel geworden. Maar ondanks dat bewaar ik goede herinneringen aan dit soort kleinschalige festivals. Meestal kwamen er een paar honderd mensen op af, op een goede dag had je misschien een publiek van rond de vierhonderd of zo. Het mooie was dat je veel van de artiesten ondertussen kende, en veel van de mensen in het publiek waren natuurlijk ook fans die je bij eerdere evenementen had ontmoet.

Ik heb het al vaker opgeschreven, maar als ik dit soort posts aan het schrijven ben realiseer ik me steeds vaker dat we in de jaren ’80 van de vorige eeuw toch een groot aantal bijzondere muzikale gebeurtenissen mee hebben gemaakt. Ik ben nog steeds blij met die eindeloze stroom van foto’s uit mijn muzikale archief…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.