Een paar weken geleden stond op deze site een bericht over een festival in Zweeloo in de zomer van 1985. Dave Van Ronk trad daar toen op. Jarenlang heb ik een cassettebandje gehad met daarop opnamen van dit optreden. Voor mij was het sowieso een bijzonder optreden omdat Rienk Janssen mij gevraagd had of Dave Van Ronk een tijdje bij mij thuis mocht logeren. Eerder had ik nooit van de man gehoord, en na het festival in Zweeloo was ik compleet om. Ik had er een paar prachtige foto’s van Dave van Ronk gemaakt. Een uitvergroting van de foto die nu op de voorkant van de nieuwe Dave Van Ronk CD staat heeft jarenlang in mijn huiskamer gehangen als een soort van souvenir van een bijzonder artiest.

Al meer dan een jaar geleden stelde Pieter Groenveld mij de vraag of hij – als het ervan komen zou – mijn foto’s van Dave Van Ronk mocht gebruiken. Het was in de periode dat ik net alles netjes in had gescand, dus was het een kleine moeite om de foto’s even te mailen. Lange tijd hoorde ik er niets meer van, tot een paar weken geleden. De opnamen uit de zomer van 1985 waren opnieuw gemasterd en er zou een CD in (zeer) gelimiteerde oplage van verschijnen. Als teaser zag ik een foto van het hoesje zoals dat eruit zou komen te zien. Ik was zo trots!

Vanmiddag lag de CD op de deurmat. Ik ben onder de indruk van wat het geworden is. En buitengewoon trots op mijn foto’s uit de zomer van 1985!

Ondertussen zijn we een paar dagen verder. Ik heb deze CD al meerdere keren beluisterd en vind de geluidskwaliteit geweldig! Het is alsof ik weer in het gras in Zweeloo zit en er bij ben. Je kan zelfs aan de opnamen horen dat deze buiten gemaakt zijn. Ben dus echt heel erg blij met deze CD…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.