Programma (op alfabetische volgorde): A.G. & Kate (NL); Bill Clifton (USA); Boston City Limits (USA) met Yoshihiro Arita (JP); Liz Meyer (USA/NL); Theo Lissenberg (NL);

We hadden eerder in augustus 1985 al een paar prachtige festivals bezocht en genoten van veel goede muziek. Voor mij was het dan altijd de periode dat ik een (te groot) deel van het vakantiegeld dat ik van mijn werkgever ontvangen had omzette in allerlei mooie aanwinsten voor mijn platenkast. Ook dat was in 1985 weer wonderwel gelukt. Er waren altijd meer LP’s te koop dan ik geld te besteden had. Zeker in de eerste jaren dat ik naar country- en bluegrassmuziek luisterde groeide mijn platenkast sneller dan mijn ouders goed vonden. Ik heb vaak veel moeite moeten doen om niet nóg meer LP’s mee naar huis te nemen dan ik al deed…

Ik had al met veel plezier naar Yoshihiro Arita geluisterd in Diever en vervolgens in Dongen, maar nu ik de kans had om ‘um nog een keer in actie te horen in Harpel liet ik me die kans niet ontgaan natuurlijk. En als alsof het deze dag niet op kon was tijdens dit huisconcert ook Bill Clifton van de partij. Bill is al sinds jaar en dag een van mijn favoriete zangers (en is sowieso een zeer sympathiek mens). Het was dus deze avond in augustus beslist geen straf om een avondje naar deze artiesten te ‘moeten’ luisteren. Integendeel!

Boston City Limits had zich – net als in Diever en Dongen – versterkt met Theo Lissenberg. Het was inderdaad een fantastische avond! A.G. & Kate waren vaste gasten in The Home of Strictly Country en deden deze avond de eerste set. Ik kan niet goed benoemen wat ik het mooiste van dit optreden vond, maar ik denk dat het de ongebruikelijke combinaties waren waarbij iedereen met elkaar enthousiast muziek aan het maken was voor de grote bruine (servies)kast bij Joke en Rienk Janssen in de woonkamer. Tussen de verschillende sets was er dan de gebruikelijke pauze met een glas frisdrank, een pilsje en/of een heerlijk stuk droge rookworst en vervolgens de tweede en de derde set. Werkelijk een mooie avond!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.