Het mooie van festivals en tournees is het feit dat er af en toe een paar onbezette dagen tussen zitten. In dit geval was een van die onbezette dagen een prima dag om een extra huisconcert in te lassen bij Joke & Rienk Janssen thuis. Dankzij een lange lijst met telefoonnummers van eerdere huisconcert-bezoekers had je na een middagje bellen een redelijke kamer met bezoekers, genoeg om een huisconcert rendabel te maken. Ik vond het altijd leuk om eerder te komen en mee te helpen met het aan de kant schuiven van meubels, en het klaar zetten van tientallen klapstoeltjes. Ondertussen was Joke in de weer met een maaltijd voor de ‘vaste bezetting’; dat wil zeggen haar eigen gezin, de optredende artiesten van die dag en de verdwaalde hulpen zoals ik bijvoorbeeld. Grote maaltijden dus…

Hoewel het altijd een beetje stressen was om alles op tijd klaar te hebben, vond ik het ook erg gezellig als de eerste gasten binnen kwamen lopen terwijl hier en daar de laatste hand gelegd werd. Het was belangrijk om de klapstoeltjes uit de kast boven de kamerdeur te hebben gehaald voordat er mensen binnenkwamen voor het huisconcert van die dag. Zonder stevige trap kwam je niet bij de kast in kwestie, en als de stevige trap voor de deuropening stond was het niet fijn om de kamer binnen te lopen. Vervolgens was het wachten op het moment dat het concert zou beginnen. Op een héél enkele uitzondering na heb de mensen altijd op zien treden voor de bruine (servies)kast in Joke & Rienk’s woonkamer.

Deze dag traden Boston City Limits nog een keer op. A.G. & Kate deden een set, en ook Mac Odell en z’n vrouw Addie waren van de partij. Genoeg voor een afwisselend programma met mooie moderne bluegrass en allerlei country- en old-time materiaal. Alle liefhebbers kwamen aan bod zullen we maar zeggen. Hoewel dit soort huisconcerten nog steeds georganiseerd worden, bezoek ik ze zelden meer. Dat betekent niet dat ik geen goede herinneringen aan dit soort avonden heb. In tegendeel! Het waren mooie avonden en ik heb het een geweldige tijd gevonden!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.