Dit was de 2e achtereenvolgende keer dat ik naar een optreden ging met exact dezelfde ‘line-up’. Er was dus sprake van een heuse (kleine) tournee. Dezelfde groep artiesten die eerder bij Joke & Rienk Janssen thuis in Harpel optraden kwamen ook weer voorbij in een zaal in Zwartemeer (een dorp in zuidoost Drenthe). Ik heb het vermoeden dat dit optreden in ‘Zaal Tolner’ was, maar ook dat kan ik niet meer achterhalen. Deze hoek van Drenthe was het domein van Bé Holtman (Bé woonde destijds in Emmen). Regelmatig organiseerde Bé optredens in deze regio. Ik vermoed dat ook dit optreden in Zwartemeer door hem was georganiseerd, maar zeker weten doe ik het niet. Bé Holtman was een vriendelijke man met een grote voorliefde voor countrymuziek. Hij was een van de vaste gasten in Harpel. Veel van de vaste gasten uit ‘mijn’ periode hebben goede herinneringen aan Bé.

Net als in Harpel was het een mooi optreden van een aantal mensen die ik al diverse keren eerder gehoord had (en waar ik dus graag weer wilde luisteren) en een enkele nieuwe verrassing zoals The Reijmer Sisters. Wonderlijk trouwens dat we de zussen maar een paar keer hebben kunnen beluisteren, op de een of andere manier waren ze ook opeens weer uit ‘the spotlights’ verdwenen… Ik heb altijd een voorliefde gehad voor optredens in de wat kleinere zaaltjes, dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. Wat dat betreft werkt de periode van de jaren tachtig van de vorige eeuw nog steeds door in mijn muzikale voorkeuren…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.