Dit zijn de foto’s van een optreden dat mij nog goed voor de geest staat. Het optreden van Whetstone Run bij Joke & Rienk Janssen thuis was een geweldig optreden. Een mooie traditionele bluegrass band met louter goede musici in de band. Lynn Morris op banjo. Prachtig recht-toe-recht-aan speelde ze. Niet te veel gefrutsel, maar mooi eerlijk en recht voor de raap. Marshall Wilburn op bas. Marshall had precies dezelfde instelling als Lynn. Mooi degelijk en ondersteunend op de akoestische bas. Ze hadden Chris Jones meegenomen als gitarist. Tja… Wat moeten we daar van zeggen… Een van de beteren die ze überhaupt hadden kunnen vinden. ‘Last but not least’ hadden ze Lee Olsen op mandoline.

We kregen een geweldig programma te horen zoals in de begindagen van de bluegrass. Namen als Lester Flatt & Earl Scruggs of Jimmy Martin komen dan naar voren. Marshall speelde trouwens nog een tijdje in de band van Jimmy Martin (dat was in het jaar na dit optreden in Harpel trouwens). Het geeft aan dat Marshall een van de beteren in de business was/is. Hij is ook de bassist van The Johnson Mountain Boys geweest; ook een legendarische naam in de bluegrass…

Prachtig vond ik het om te lezen dat Marshall Wilburn en Lynn Morris in 1989 trouwden en sindsdien een prachtig koppel zijn. Samen hadden ze in 1988 The Lynn Morris Band opgericht. Helaas was deze band niet zo’n lang leven beschoren. Lynn kreeg een beroerte in 2003. Haar revalidatie duurde lang, en pas in 2011 stond ze weer samen met haar band op het podium. Tegenwoordig volg ik Marshall Wilburn op Facebook en geniet ik vaak van de ‘down-to-earth’ berichtjes van hem.

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.