A.G. & Kate waren meestal in het najaar en vervolgens opnieuw in het daaropvolgende voorjaar een paar weken in het noorden van ons land op tournee. Sijbe Oosterhaven organiseerde dan een aantal optredens in Friesland. Hij deed ‘de afdeling Friesland’ zullend we maar zeggen. Ik deed ‘de afdeling Groningen’ (weliswaar met Sijbe als voorbeeld). Paasloo ligt in de buurt van Steenwijk, de woonplaats van Michiel van der Pol. Ik kende Michiel via A.G. & Kate. Via Michiel was het toentertijd mogelijk om tijdschriften in te laten binden. Hij had een baan waarbij af en toe dit soort klusjes erbij gedaan werden. Meerdere jaargangen van verschillende tijdschriften zoals de Strictly Country, The Old-Time Herald en de CAGMITOT zijn destijds via Michiel’s werk ingebonden. De CAGMITOT was het blad dat door A.G. & Kate zelf werd uitgegeven. De afkorting stond voor Country And Gospel Music In That Old Tradition, maar de afkorting van deze héél erg lange naam lag wat mij betreft wat beter in de mond…

Ik denk dat Michiel van der Pol deze avond met A.G. & Kate heeft georganiseerd. Waarschijnlijk was deze avond de uitvoering van de wens om ook een begin te maken met ‘de afdeling Drenthe’. Die afdeling heeft trouwens nooit echt goed vorm gekregen. Maar dat is weer een ander verhaal. Michiel speelde dwarsfluit in z’n vrije tijd. Een van z’n dochters speelde orgel in de plaatselijke kerk. De combinatie van een optreden van A.G. & Kate gecombineerd met muziek van een (kerk)orgel en dwarsfluit was voor mij een bijzondere ervaring. Niet dat het geen leuke avond was, maar het was een bijzondere avond zullen we maar zeggen…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.