Op de een of andere manier is er een foutje in mijn archief geslopen. Ik probeer de foto’s in deze rubriek zo veel mogelijk chronologisch te posten. Zo heb ik een en ander ook opgeborgen, maar op de één of andere manier waren Whitey & Hogan aan mijn aandacht ontsnapt. Deze foto’s zijn van een tournee van Whitey & Hogan in de maand Augustus in 1984. Duidelijk verkeerd opgeborgen dus…

Ik had al veel vaker iets georganiseerd in de Mariakerk in Krewerd. De kerk huren was met één telefoontje naar de plaatselijke beheerder te regelen. Ik hoefde alleen maar voor de publiciteit te zorgen door posters weg te hangen bij de plaatselijke middenstand (ik richtte me in die tijd voornamelijk op Appingedam) en ik moest natuurlijk een stukje in de krant zien te krijgen. Hier richtte ik me op de Ommelander Courant en op het Nieuwsblad van het Noorden. Meestal lukte het vrij aardig. Verder had ik nog een lijst aangelegd van mensen die regelmatig naar dit soort optredens gingen. Die stuurde ik dan een exemplaar van hetzelfde affiche dat ik ook bij allerlei winkels weg had gehangen. Al met al wat het natuurlijk nog wel een klusje om zo’n optreden te organiseren. Vaak heb ik meegemaakt dat al dat werk vrijwel voor niets was omdat er op het cruciale moment vrijwel niemand op kwam dagen. De foto’s in dit reeksje laten zien dat het soms ook anders ging. In dit geval zat de kerk aardig vol…

In eerdere posts met betrekking tot Whitey & Hogan heb ik al geschreven dat het buitengewoon vriendelijke mannen waren. Mannen die een lange carrière achter de rug hadden en daardoor veel hadden meegemaakt. Ze waren niet zo gauw overdonderd en konden heel erg van het moment genieten. Die houding zorgde er voor dat we toen in Augustus 1984 een geweldige middag met elkaar hebben gehad!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.