Veel van de bluegrass bands die in Harpel op hebben getreden gingen binnen Europa verder op tournee. Dat was in de eerste plaats leuk voor het publiek, maar er moesten natuurlijk ook kosten terug worden verdiend en als het enigszins mogelijk was moest er voor de betreffende band ook een beetje verdiend worden. Logisch allemaal.

De afgelopen week kwam ik er achter dat Zweden toentertijd wel erg vaak op het programma stond. Via een vraag van Pieter Groenveld kwam ik opnieuw in contact met Urban Haglund (uit Zweden natuurlijk). Deze man doet op Facebook het beheer van een behoorlijk uitgebreide pagina over The Stanley Brothers. Voor mensen zoals ik is dit een pagina met erg veel leuke en interessante informatie natuurlijk. Héél lang geleden ben ik met k Staber & Yonder City naar Denemarken en Zweden geweest. Urban Haglund was een van de mensen dit dat mogelijk hebben gemaakt. Het meest noordelijke optreden was in Falun (een enorm eind ten noorden van Stockholm). Waarom schrijf ik dit allemaal in deze blogpost?

Foto’s van allerlei bluegrass bands die toentertijd in Zweden op hebben getreden worden momenteel door Urban op Facebook gezet. Hij vult dit aan met foto’s van de betreffende bands tijdens optredens in Nederland. Vaak zijn dat foto’s die eerder al op deze site hebben gestaan. Of ik dat leuk vind? Natuurlijk vind ik dat leuk!

In 1985 was Urban Haglund de bassist in de Zweedse bluegrass band Country Confort. Deze band trad op een donkere avond in november 1985 op in The Home of Strictly Country in Harpel. Eén ding hadden ze héél goed in de gaten. Humor maakte vroeger een groter deel van een optreden uit dan tegenwoordig. Tijdens het optreden van Country Comfort hebben we wel lol gehad. Ik herinner me een mooi en vooral erg vrolijk optreden…

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.