Skip Hausmann in ‘The Home of Strictly Country’, Harpel (april ’86)

Mijn cassettebandjes die ik in de tachtiger jaren van de vorige eeuw verzamelde liggen in een kunststoffen krat bij ons op zolder. Ooit had ik het plan deze opnamen te digitaliseren, maar daar is het tot dusverre niet van gekomen (er zijn te veel andere dingen te doen die ik ook leuk vind). Ik weet nagenoeg zeker dat er één of meerdere cassettebandjes bij zitten van Skip Hausmann. Lang geleden dat ik daar naar geluisterd heb… Op een goede dag kwam Skip als solo-artiest voorbij in Harpel. Het was een beetje een uitbijter ten opzichte van alle bluegrassbands die we met grote regelmaat in Harpel voorbij zagen komen. Het repertoire van Skip Hausmann zat meer in de ‘cowboy-hoek’ en leek daarmee meer op muziek die we kennen van mensen als Glenn Ohrlin, Carl T. Sprague en dergelijke. In alle opzichten was het rustiger van het gemiddelde bluegrass optreden. Veel prachtige verhalen kenmerkten het optreden van Skip Hausmann

Noot van Harry Vogel (januari ’21): Een aantal maanden terug heb ik deze post geplaatst. Uit mijn aantekeningen van 1986 bleek dat ik foto’s had gemaakt van een optreden van Skip Gorman. Via Facebook had ik een reactie van Skip Gorman gehad dat hij dit beslist niet was. Ik heb het toen maar laten rusten. Nu werd ik er attent op gemaakt dat ik zelf een fout gemaakt heb, Ik heb toentertijd een optreden van Skip Hausmann bijgewoond en niet van Skip Gorman. Dankzij de scherpe blik van Kevin Lynch is het mysterie opgelost. Thanks Kevin!

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

Geef een reactie