Het heilige vuur…
Vroeger, toen ik nog veel fietstochten samen met mijn goede vriend Kees Jansen maakte, hadden we af en toe hele discussies over welke artiesten beschikten over ‘het heilige vuur’ en welke niet. We hadden bedacht dat we dat konden afmeten aan de mate van bezieling (‘soul’ zo je ook kunnen zeggen) en de manier waarop de artiesten met het publiek werkten. Ik het geval van The Nashville Bluegrass Band waren we het er beiden over eens. Deze mannen beschikten over ‘het heilige vuur’…

Van links naar rechts: Stuart Duncan (fiddle); Alan O’Bryant (banjo); Mike Compton (mandolin); Pat Enright (guitar); en tenslotte Mark Hembree (bass)

Vreemd trouwens om foto’s van één van de nieuwe supergroepen in de bluegrass muziek uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw op te zien treden in Barger-Oosterveld; een dorp onder de rook van Emmen waar veel mensen nooit eerder van gehoord zullen hebben. Ik heb het vermoeden dat we daar de hand van Bé Holtman zien. Bé was erg enthousiast over ‘zijn’ muziek en was ook niet te benauwd om een zeker risico te nemen. Ik heb geen idee hoe dit optreden voor hem uitgepakt heeft. Behalve dat ik diep, diep onder de indruk was van deze band!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.