The Nashville Bluegrass Band in Barger-Oosterveld (mei ’86)

Het heilige vuur…
Vroeger, toen ik nog veel fietstochten samen met mijn goede vriend Kees Jansen maakte, hadden we af en toe hele discussies over welke artiesten beschikten over ‘het heilige vuur’ en welke niet. We hadden bedacht dat we dat konden afmeten aan de mate van bezieling (‘soul’ zo je ook kunnen zeggen) en de manier waarop de artiesten met het publiek werkten. Ik het geval van The Nashville Bluegrass Band waren we het er beiden over eens. Deze mannen beschikten over ‘het heilige vuur’…

Van links naar rechts: Stuart Duncan (fiddle); Alan O’Bryant (banjo); Mike Compton (mandolin); Pat Enright (guitar); en tenslotte Mark Hembree (bass)

Vreemd trouwens om foto’s van één van de nieuwe supergroepen in de bluegrass muziek uit de tachtiger jaren van de vorige eeuw op te zien treden in Barger-Oosterveld; een dorp onder de rook van Emmen waar veel mensen nooit eerder van gehoord zullen hebben. Ik heb het vermoeden dat we daar de hand van Bé Holtman zien. Bé was erg enthousiast over ‘zijn’ muziek en was ook niet te benauwd om een zeker risico te nemen. Ik heb geen idee hoe dit optreden voor hem uitgepakt heeft. Behalve dat ik diep, diep onder de indruk was van deze band!

Delen:

Comments

comments

Ik ben voornamelijk geïnteresseerd in traditionele folk- en countrymuziek, Groninger (cultuur)geschiedenis, en allerlei buitengebeuren. Vroeger trok ik er vaak op uit om meerdaagse fietstochten te maken, tegenwoordig fiets ik meer in de omgeving van de stad Groningen. In de jaren 80 van de vorige eeuw begon ik foto's te maken van de (huis)concerten die ik bezocht. Recent heb ik al mijn oude negatieven gedigitaliseerd. Deze website kwam tot stand vanuit de wens iets met de recent gedigitaliseerde negatieven te doen...

2 Comments

  1. Jerry Gout Reply

    Hee Harry!

    De Nashville Bluegrass Band in Nederland, ik kan het me niet meer herinneren! Totaal gemist!
    Dank voor de foto! Groet, Jerry

Geef een reactie