Een paar jaar geleden, toen ik deze negatieven ingescand heb, had ik twijfels of ik überhaupt wel iets met deze negatieven zou willen doen. Ze zijn niet goed. Waarschijnlijk wilde ik iets te snel een nieuw rolletje negatieven in m’n camera doen, maar had ik het rolletje waarop ik deze foto’s gemaakt had nog niet opgewonden. Dat moest je namelijk beslist doen voordat je de camera opende. Om geen belichtingsfouten te maken wikkelde je de onontwikkelde strook negatieven terug in het hulsje. Lang verhaal kort, ik had m’n twijfels bij deze foto’s, en eigenlijk heb ik die nog steeds…

Bé Holtman had theater De Muzeval afgehuurd om er een country festival te organiseren. Hij had The Alabama Country Boys geboekt, en hij had de beschikking over White Mountain Bluegrass. Juist dat gegeven heeft me doen besluiten deze foto’s wel te verwerken in een nieuwe post. Het was volgens mij de eerste van verschillende keren dat White Mountain Bluegrass naar Nederland kwam. De band heeft toentertijd een enorme indruk op mij gemaakt! Mac McGee’s versie van ‘Suppertime’ (oorspronkelijk van Jimmie Davis) staat me nog levendig voor de geest. Alleen al daarom vond ik het jammer om deze foto’s niet te delen – alhoewel ik niet héél erg trots op deze foto’s ben…

Qua muziek is het een ander verhaal. Ik heb altijd genoten van optredens van The Alabama Country Boys, het was altijd fijn om Pieter Groenveld op het podium te zien en over White Mountain Bluegrass hadden we het net al gehad. Bé Holtman had het goed voor elkaar op die dag in mei 1986! Ik weet zeker dat ik toen genoten heb!

Onderaan de post is een blokje waar u een reactie achter kunt laten. Ik stel dat zeer op prijs! U wordt gevraagd om een mailadres. Dit mailadres wordt niet gepubliceerd, maar stelt mij – als beheerder van deze site – in staat om te reageren op uw reactie.